Training Voluit Leven

Op 18 september 2017 start de training Voluit Leven. Een training voor mensen die willen leren hun negatieve patronen te doorbreken en willen leven naar wat voor hen belangrijk is.

Brochure Dementie

Stichting gezichtspunten heeft nieuwe brochure over dementie uitgebracht. Dit thema wordt belicht vanuit antroposofisch inzicht. Beschreven wordt wat een mens met dementie doormaakt, en tegelijk biedt het aanknopingspunten voor betrokkenen.

ONDERWIJS OVER COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE, Huisarts C. Post Uiterweer deels afwezig

Aan de geneeskundeopleiding van de Utrechtse universiteit bestaat de mogelijkheid een keuzeblok over ‘Complementaire zienswijzen in de zorg’ te volgen. De studenten doen dit tijdens het keuzeonderwijs in het tweede jaar van hun studie.

FOLDERS ANTOROPOSANA in wachtkamer,  NU OOK ONLINE

In onze wachtkamer zijn diverse folders beschikbaar van Antroposana over uiteenlopende onderwerpen, belicht vanuit de antroposofische geneeskunde. Deze folders zijn nu ook digitaal beschikbaar..

Zelfstandige weken voor Saskia Stepstra, huisarts in opleiding

Vanaf 1 maart jl werkt mw Saskia Stepstra in de praktijk als huisarts in opleiding. Na haar artsexamen doet ze nu het derde jaar van haar huisartsenopleiding. We zijn blij met haar aanwezigheid en zij toont zich als een betrouwbare en kundige arts. Van 12 t/m 29 mei heeft zij haar „zelfstandige weken” , waarin haar hoofdopleider verdwijnt van het toneel, om de ervaring van het zelfstandig huisarts zijn na te bootsen. In die periode is Casper PostUiterweer niet aanwezig. Saskia zal ook telefonisch spreekuur doen op de tijden die u gewend bent.

Vergoedingen uitwendige therapies

Niet alle aanvullende verzekeringen vergoeden de verpleegkundige uitwendige therapies (zoals ritmische inwrijvingen, baden, wikkels en compressen). Enkele zorgverzekeraars die de uitwendige therapies WEL vergoeden (ook in 2017) zijn:

Jet Kop komt verpleegkundige team voor uitwendige therapie versterken

Jullie hebben haar wellicht al eerder gezien als vervangster en sinds 13 december versterkt Jet Kop het verpleegkundig team voor de uitwendige therapie.

telefonische bereikbaarheid huisartsenpraktijk

Sinds enige tijd is de huisartsenpraktijk telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 in plaats van tot 12.00. Voor het maken van afspraken, het overleggen met de assistente en het aanvragen van herhaal-receptuur kunt u op werkdagen tussen deze tijden contact met ons zoeken. (herhaal-receptuur aanvragen nog liever digitaal via: recepten@therapeuticumutrecht.nl). Op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 14 uur is het telefonisch spreekuur van dokter Post Uiterweer, dan krijgt u in eerste instantie hem aan de lijn.

waarschuwing vanuit Trimbos

vanuit Trimbos werden we als huisartsen gewaarschuwd voor het in omloop zijn van XTC tabletten met gevaarlijk hoge dosis PMMA; lees het hele artikel hier

bericht van dokter Post Uiterweer

Soms zie ik de blikken van patienten wel eens bezorgd naar mijn kleur haar gaan, waarop de vraag volgt of ik al bijna met pensioen ga. Het antwoord daarop is geen geheim en daarom is het prettig dat hier nog eens voor ieder zichtbaar mede te delen: 31 augustus 2018 is de dag. Het kan nog veranderen als we bij de procedure voor mijn opvolging iemand ontmoeten die heel geschikt is en graag eerder wil beginnen, dan maak ik plaats voor hem of haar.

Pagina 2 van 3 pagina's  < 1 2 3 >