Huisartsen

Huisartsen

 

In Nederland heeft de huisarts een centrale rol in de gezondheidszorg. U kunt bij de huisarts terecht voor alle vragen over uw lichamelijke en psychische gezondheid. De huisarts geeft u vervolgens een advies, bijvoorbeeld in de vorm van medicatie, een leefregel of een doorverwijzing naar een andere behandelaar. Hij stelt uw belang hierbij voorop maar houdt ook rekening met maatschappelijke belangen. De adviezen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke gronden. Voor dit reguliere gedeelte heeft de praktijk een kwaliteitskeurmerk van NHG Praktijkaccreditatie en daar zijn we erg trots op. We werken hard om dit keurmerk te behouden, samen met onze assistenten en praktijkondersteuners.

 

Individuele benadering

Daarnaast bieden de huisartsen van Therapeuticum Utrecht een extra individuele benadering, gebaseerd op de antroposofische geneeskunde: alle mensen verschillen van elkaar en iedereen volgt zijn of haar unieke weg in het leven. Dat is ook het geval als we ziek zijn. Ieder mens reageert daar anders op en gaat er anders mee om. Elke behandelaar of huisarts houdt hier rekening mee. In de antroposofisch benadering van ziekte en klachten hebben we een aanvullende methode ter beschikking, waardoor die individualiserende benadering veel concreter wordt. De antroposofische geneeskunde is uitdrukkelijk een aanvulling op de gangbare geneeskunde, zij geeft in veel opzichten verdieping en verbreding aan ons vak.

 

Behalve naar de mogelijke biologische oorzaak van ziekte, kijken we bijvoorbeeld of er sprake is van een verstoord evenwicht. Ook het zelfherstellend vermogen van een patiënt is een belangrijk uitgangspunt dat we inzetten bij de behandeling van klachten. Op deze wijze geven de huisartsen van Therapeuticum Utrecht al 20 jaar vorm aan het steeds bekender wordende 'Integrative Medicine': het combineren van reguliere en aanvullende zienswijzen en behandelmethodes. Deze methode wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking binnen ons veelzijdige team in het gezondheidscentrum, hierdoor kunnen we heel diverse problematiek aan. We ontmoeten elkaar in de wekelijkse teamvergadering, in op samenwerking gerichte taken en in onderling contact over gezamenlijke patiënten.

 

Naast het patiëntenwerk op de praktijk vervullen we als huisarts ook de nodige andere taken: we draaien diensten op de huisartsenpost, geven les, leiden nieuwe huisartsen op en verlenen die een stageplek, nemen plaats in besturen, houden contact met andere huisartsen en winden ons op over politieke en beleidsmatige ontwikkelingen.

 

Wees dus welkom met uw klachten en gezondheidsvragen, wij zijn ervoor!