Bericht van dokter Maud de Bruijn

Zoals u merkt aan alle berichten zit het huisartsenteam in een periode van verandering.

Deze verandering vraagt behoorlijk wat extra tijdsinvestering van ons allemaal. Daarnaast stoei ik zelf al een aantal jaren met gewrichtsproblemen van mijn knieën, waarvoor ik sinds december aan een intensief trainings- en fysiotherapie traject ben begonnen om zo lang mogelijk mobiel te kunnen blijven met zo min mogelijk beperkingen. Ook als dokter kom je menselijke en medische hobbels tegen op je pad. Gelukkig blijkt deze tijdsinvestering zeer zinvol en gaat het al een heel stuk beter, maar het is ook duidelijk dat dit een blijvende en continue investering in mijn eigen gezondheid zal moeten zijn. Daarnaast vragen de huidige ontwikkelingen in de zorg jammer genoeg steeds meer tijd van praktijkhoudende huisartsen, waardoor er minder beschikbare tijd voor patiëntenzorg overblijft, ook al zou ik dat zelf heel graag anders willen.

Bovenstaande samenloop van omstandigheden deed me besluiten om per september mijn praktijk te verkleinen, zodat ik in totaal drie ruime dagen op het Therapeuticum aanwezig zal zijn, waarvan twee dagen voor spreekuren en patiëntenzorg. Met daarnaast diensten op de huisartsenpost, (na-) scholingen en opleiderschap, is mijn week goed gevuld, zeker in combinatie met mijn gezinsleven.

Het verkleinen van mijn praktijk hoop ik te bereiken door voorlopig geen nieuwe patiënten aan te nemen. Daarnaast wil ik u van harte uitnodigen om als u, bovenstaande lezend, de wens voelt over te willen stappen naar dokter Van Gijsel of dokter De Zwart, uw wens kenbaar te maken bij mij, of bij de assistenten. Ik hoop dat de verkleining van mijn praktijk vanaf september goed merkbaar zal zijn middels minder lange wachttijden voor mijn spreekuur.

Tot september daarentegen zal ik zeer beperkt beschikbaar zijn voor patiëntenzorg en vraag ik u vriendelijk gebruik te maken van de spreekuren van mijn collega's Juliette van Gijsel (tot die tijd werkzaam als waarnemer), Saskia Stelpstra (heeft net haar huisartsenbul in ontvangst genomen en werkt al bijna anderhalf jaar in de praktijk, tot nu toe als huisarts in opleiding maar vanaf juli als waarnemer), of incidenteel een andere vaste waarnemende dokter.