Casperietsch, Caspernietsch

Feest op het Therapeuticum op 31 augustus jl. en woord van dank van Casper.

Beste mensen,

 

Ik heb mijn werk als gevestigd huisarts beëindigd op 31 augustus jl. We hebben mijn stoppen en het starten van Juliette van Gijsel en Miriam de Zwart als mijn opvolgers en nieuwe praktijkhouders die middag gevierd.

 

Het werd een geweldig geslaagd feest, met veel muziek door Erszike Kövy en Armando Espinoza en Collegium Utrecht, en vrolijkheid door de clowns Meatball en vanderCamp (zie onderstaand filmpje). En voor mij een afscheid van zeer velen, met wie ik decennia van hun leven en soms van hun dierbare overledenen gedeeld heb.  Gelukkig konden we ook wat nabije en gevoelige momenten delen tijdens de receptie. Wat een prachtig geschenk werden mij gebracht, echte cadeaus, maar ook het oprechte plezier wat ik bemerkte tijdens deze middag om samen dit moment op het Therapeuticum te vieren. Dat zouden we vaker kunnen doen! Bij het uitpakken bemerkte ik dat niet ieder de rij wachtenden heeft uitgehouden, het spijt me dat deze zo lang werd! Het mailadres dagdoktercasper@gmail.com blijft nog een maand open, indien u nog iets zou willen zeggen.

 

Het mooie beroep dat ik dankzij jullie mocht uitoefenen heb ik neergelegd, en gelukkig kan de praktijk en Therapeuticum Utrecht verder bloeien. Ook kan in mij iets bloeien en vrucht dragen: dat is het vele wat ik aan levenslessen, wijsheden en handige tips kon leren dankzij het huisarts zijn. Hiermee probeer ik iets te doen in het onderwijs dat ik nog ga geven de komende jaren, zowel aan medische studenten als aan deelnemers van postacademisch onderwijs in de antroposofische geneeskunde. Verder verkeer ik nog enigszins in niemandsland tussen het huisartsenbestaan en een nieuwe fase. In deze overgangsfase verken ik de gewoontes en het landschap van dit nieuwe land, maar ik voel me nog  een nieuweling. Ik denk dat ik hier een stukje grond mag claimen en daarop mijn eigen tuin ontginnen en bebouwen, figuurlijk dan. Maar waar het vergunningenloket zit moet ik nog ontdekken, ik vermoed in mezelf... 😉
 

Hartelijke groet,

Casper Post Uiterweer

 

CasperIetsch from Therapeuticum Utrecht on Vimeo.