Update bezetting artsen vanaf 1 september 2018

Per 1 september is Casper Post Uiterweer met pensioen en niet meer werkzaam in de huisartsenpraktijk. Hij is opgevolgd door Juliette van Gijsel en Miriam de Zwart. Zij vormen samen met Maud de Bruijn de nieuwe maatschap. Loes van den Heuvel blijft in dienst van de maatschap.

Patiënten die voorheen Casper Post Uiterweer als huisarts hadden zijn verdeeld op basis van de eerste letter van hun achternaam: achternamen A t/m F komen bij dokter De Zwart in de praktijk en vanaf de letter G bij dokter Van Gijsel. Mocht u zelf een voorkeur voor de ander hebben geef dit dan aan, dan kunnen de assistenten dit wijzigen. Het is niet mogelijk naar dokter De Bruijn of Van den Heuvel over te stappen.

Gezinnen die door deze verdeling 'gesplitst' worden over twee huisartsen vragen we dit met de assistenten te wijzigen zdat alle gezinsleden bij voorkeur bij 1 huisarts ingeschreven staan.

Maud de Bruijn moet vanwege zorg voor haar eigen gezondheid in combinatie met steeds groeiend takenpakket helaas langer pas op de plaats maken dan ze had verwacht en gehoopt. Ze is wel aanwezig voor diverse praktijktaken en als opleider maar niet voor spreekuren of andere patiëntgebonden zaken (we hopen dat ze in november weer meer ruimte heeft). Dit zorgt ervoor dat haar praktijk voorlopig gesloten blijft voor nieuwe inschrijvingen. 

Dit geldt ook voor de praktijk van Loes van den Heuvel. Ook deze blijft voorlopig gesloten voor nieuwe inschrijvingen. Enerzijds is zij met veel plezier aan het opbouwen na langdurige ziekte, anderzijds vlamt het ziekteproces onvoorspelbaar en grillig op. Dat is als huisarts met vooruit geplande spreekuren heel lastig. Daarom moeten we soms op het laatste moment afspraken afbellen of verzetten en weten wij noch zijzelf hoe de toekomst eruit zal zien.

Bij alle dokters zijn momenteel meer patiënten ingeschreven dan we spreekuur kunnen aanbieden. Daarom is het nodig om naast de vaste dokters ook vaste waarnemers in te zetten.

We prijzen ons gelukkig dat we de spreekuren tot nu toe goed kunnen bezetten, met meestal vaste waarnemers die al geruime tijd bij ons werken en goed met de praktijk bekend zijn. Dit zijn meestal geen artsen met een antroposofische opleiding, dus het kan zijn dat uw wens om antroposofisch behandeld te worden niet altijd kan worden vervuld.

 

Bij alle vragen die niet acuut zijn raden we u van harte aan om een afspraak te maken bij onze consultatief antroposofisch arts Marieke Krans