Geen non-COVID-verklaringen via huisarts

Lees hier verder.

Wij maken, hierbij het LHV advies volgend, geen verklaringen. Dit is eigenlijk niet anders dan anders, maar geldt dus ook voor non-covid verklaringen.

Heeft u een verklaring nodig voor reizen of werk, kunt u zich wenden tot bijvoorbeeld: vaccinatiecentrum.nl

 

Hieronder leest u het hele LHV advies.

 

LHV  "DINSDAG 18 JANUARI 2022

 

Genezenverklaring voor buitenlandse reizen

Nu de wintersportperiode is aangebroken, kloppen er geregeld patiënten aan bij de huisarts die vragen of de huisarts een genezenverklaring kan afgeven. Met name omdat Oostenrijk daarom vraagt bij personen die recent covid hebben gehad en door die recente besmetting nog positief testen. Met die verklaring zou een arts moeten verklaren dat iemand niet meer besmettelijk is, ondanks dat zij geen negatieve PCR-testuitslag hebben.

Voor deze – en vergelijkbare – verklaringen geldt dat het niet uw rol is als huisarts om dergelijke verklaringen af te geven. Hiervoor gelden de KNMG-regels voor het afgeven van een geneeskundige verklaring, die u vindt op de KNMG-website.

Het is niet de taak van u als huisarts om voor patiënten non-COVID-verklaringen, fit-to-fly of vergelijkbare verklaringen op te stellen omdat uw patiënten willen reizen, werken, of een andere reden. Reizigers kunnen zich richten tot aanbieders van reizigersvaccinaties en laboratoria om de benodigde testen en verklaringen te krijgen. Patiënten hebben daar ook geen verwijzing van u voor nodig, zij kunnen dit zelf regelen. De bijbehorende kosten zijn voor eigen rekening van de patiënt/consument."