Geen verklaringen doorgemaakte corona / Niet registeren vaccinatie in gele vaccinatie boekje

Er zijn veel vragen rondom het vaccinatie paspoort/ gele boekje / verklaringen doorgemaakte covid. Hier leest u meer over deze onderwerpen.

Vaccinatie in het gele boekje:

 

- Het gele boekje wordt geen officieel vaccinatie paspoort. Het officiele vaccinatie paspoort kunt u regelen via RIVM/ CIMS.

- Wij registreren de 2e vaccinatie op hetzelfde kaartje als waarop de 1e vaccinatie is geregistreerd (deze 2 horen bij elkaar). U kunt desgewenst dit kaartje in uw gele boekje plakken. Hierbij is geen handtekening of stempel van de huisarts verplicht. Wij doen dit ook niet in individuele gevallen.

(Bron: klik HIER (lees bij 4 juni))

 

Verklaringen voor doorgemaakte covid niet via de huisarts

Omdat een bewijs van doorgemaakte covid straks één van de manieren wordt om te kunnen reizen naar andere landen, kloppen nu al geregeld burgers aan bij de GGD en de huisarts om zo’n bewijs of een verklaring van doorgemaakte covid te krijgen. Dat soort verklaringen worden niet door de huisarts afgegeven. De overheid heeft gesteld dat het bewijs van een positieve testuitslag (en dus van doorgemaakte covid) uit het systeem van de GGD moet komen. Daarin staan alle positieve testen verzameld, omdat het verplicht is positieve coronatestuitslagen te melden bij de GGD, ook als de test door een andere testuitvoerder is uitgevoerd. Huisartsen hoeven dus niet dit soort verklaringen af te geven. Huisartsen hebben ook geen totaaloverzicht van de positieve testuitslagen van al hun patiënten, dat heeft alleen de GGD.

(Bron: klik HIER (lees bij 9 juni))

 

Uw vaccinatie overzicht kunt u terugvinden bij het RIVM.