Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.

In deze tijden van bezinning zijn er ook mogelijkheden om zelf zo gezond mogelijk te blijven.

Naast de inmiddels bekende tips; handen regelmatig wassen; geen handen schudden; afstand houden; snuiten in papieren zakdoekjes, direct wegwerpen; niezen of hoesten in de ellenboog; verplaatsen alleen wanneer nodig is, geven wij de volgende aanvullende tips:

 

  • Zorg goed voor jezelf en je naasten.
  • Eet gevareerd en gezond ‘an apple a day keeps the doctor away’.
  • Ga op tijd naar bed ‘early tot bed and early to rise, makes a man good, wealthy and wise’.
  • Blijf bewegen: thuis, maar een ommetje of rondje door het park in de frisse lucht kan ook, mits je niet ziek bent. Neem de ontluikende natuur waar.
  • Houd een ritmische dagindeling, zeker voor de gezinnen met kinderen die nu niet naar school kunnen, is dit een hele uitdaging. Wissel momenten van ieder voor zich af met gezamenlijke momenten: aan het (huis)werk, of spelen binnen, dan gezamenlijk een kopje thee drinken of broodje eten; naar buiten en weer binnen. Zeker kinderen hebben buiten bewegen en spelen ook nodig.
  • Vertrouwen in een nieuwe toekomst werkt beter dan angst voor alles wat mis kan gaan…
  • Mocht je last hebben van verkoudheid en dreigend vastzittend slijm dan zou tijmolie borstwikkel een goede ondersteuning kunnen zijn. Deze zijn te koop, op voorschrift van de arts, via Therapeuticum Utrecht op maandagochtend, dinsdagochtend, donderdag of vrijdag.

 

Liselot Schiphorst, fysiotherapeut

Mirjam Zonneveld, verpleegkundige