Zelfzorg instructies

Vijf instructiefilms voor verschillende uitwendige behandelingen

 

Barbara Poldervaart en Mirjam Zonneveld, (oud) verpleegkundigen uitwendige therapie van Therapeuticum Utrecht hebben in samenwerking met Plegan Opleidingen deze instructiefilms gemaakt.

 

Uitwendige behandelingen, die je thuis goed zelf kunt doen, als je maar weet hoe. Een professioneel reclamebureau heeft de filmopnames gemaakt en bewerkt.

Kijk op www.plegan.nl en onder kopje instructiefilms zijn de volgende filmpjes te vinden:

Een kort instructiefilmpje geeft uitleg over het klaarmaken en geven van de wikkel of het kompres en in een begeleidende tekst staan de specifieke aandachtspunten beschreven.

Voor vragen zowel inhoudelijk als over het verkrijgen van de materialen neem contact op met Linn Funcke of Mirjam Zonneveld. Spreek uw vraag in op 030-2759502 dan bellen wij u terug.

 

Vier instructiefolders voor verschillende uitwendige behandelingen

Voor het kleine kind

 

Problemen in het longgebied?

  • olieborstwikkel     Een setje voor de olieborstwikkel is bij de assistentes te koop. De olie kunt u vervolgens via de apotheek middels een recept bestellen.

 

Versterking van een specifiek orgaan of verlichting van pijn

  • oliekompres       Een setje voor het oliekompres is bij de assistentes te koop. De olie kunt u vervolgens via de apotheek middels een recept bestellen.