Annemieke Zeilstra

Ik werk sinds 1992 als diëtist. Tussendoor heb ik 2 jaar een uitstap gedaan in het voortgezet onderwijs. Dat was een leuke leerzame ervaring, maar voeding bleef erg  trekken.

Eind 2001 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Mijn specialisaties zijn: overgewicht, darmklachten, Diabetes Mellitus, Hart- en Vaatziekten, voedselintoleranties, vegetarische en veganistische voeding.

Verder heb ik veel  kennis van de Turkse en Marokkaanse eetgewoonten. Ik geniet  erg  wanneer mijn klanten inzichten en vaardigheden verwerven die hen verder helpt om te gaan met de ziekte die zij hebben. Ik vind het een uitdaging om goed aan te sluiten wat mijn klant nodig heeft om op een goede wijze met zijn haar eetgewoonten en  aan te passen aan de gewenste situatie. Daarbij spiegel  ik op een betrokken wijze  mijn klanten  hun gedrag.

 

Hoe binnen de antroposofie naar de mens gekeken wordt is voor mij een enorme inspiratiebron . Ik zet deze kennis in om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling in het omgaan met ongemakken m.b.t.  hun eetgedrag. Als mensen realiseren we  te weinig dat we afhankelijk zijn van een gezonde bodem. Biologisch Dynamische (BD) landbouw en veeteelt voorziet hierin. Hierop kunnen onze groente-, graan- en fruitgewassen, maar ook dieren zoals de koe en de geit goed op gedijen.  De BD -producten hebben meer micro-organismen bij zich die  helpen bij een goede gezondheid.

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).