Annemieke Zeilstra

Ik werk sinds 1992 als diëtist, tussendoor maakte ik een tweejarig uitstapje naar het voortgezet onderwijs. Dat was een leuke leerzame ervaring, maar voeding bleef me aantrekken. Eind 2001 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Mijn specialisaties zijn: overgewicht, darmklachten, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, voedselintoleranties, vegetarische en veganistische voeding. Verder heb ik veel kennis van de Turkse en Marokkaanse eetgewoonten. Ik geniet als mensen inzichten en vaardigheden verwerven die hen helpen om te gaan met hun ziekte. Ik vind het een uitdaging goed aan te sluiten bij wat iemand nodig heeft en de eetgewoontes aan te passen aan de gewenste situatie. Daarbij spiegel ik op een betrokken wijze het gedrag.

 

Hoe binnen de antroposofie naar de mens gekeken wordt is voor mij een enorme inspiratiebron. Ik zet deze kennis in om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling in het omgaan met ongemakken m.b.t. hun eetgedrag. Als mensen realiseren we ons niet altijd dat we afhankelijk zijn van een gezonde bodem. Biologisch-dynamische landbouw en veeteelt voorziet hierin, onze groente-, graan- en fruitgewassen, maar ook dieren gedijen hier goed bij en de producten hebben meer micro-organismen die helpen bij een goede gezondheid.

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).