Bart Gravesteijn

Oefentherapie Mensendieck is van origine bedoelt om fysieke houding en beweeggedrag in het dagelijkse leven te verbeteren. Het belangrijkste van deze behandelwijze is dat de therapeut samen met u zoekt naar mogelijke oorzaken die de klacht(en) in stand houden. Vervolgens wordt u geleerd hoe dit in zijn werk gaat en hoe u dit, in het beste geval, kunt verhelpen. Zo voorkomt u een tweede behandeling voor hetzelfde probleem.

 

Sinds mijn tienerjaren heb ik al een affiniteit gehad met de werking van het brein, deze interesse heeft zich in latere jaren uitgebreid naar de rest van het lichaam en uiteindelijk de connectie tussen de twee. Na mijn propedeuse verpleegkunde heb ik daarom mijn diploma Oefentherapie Mensendieck behaald met een aantekening als Leefstijlcoach.

 

Oefentherapie is voor mij de 'belichaming' van mijn passie voor het beweegapparaat, de geest en de connectie hiertussen. Mijn omgeving kan beamen dat ik graag iemand meeneem in hun eigen gedachtegang. Zowel als persoon en als professional ben ik graag bezig met persoonlijke ontwikkeling, zowel van mijzelf als die van de omgeving.

 

Mijn kracht ligt bij de behandeling van langdurige, stressgerelateerde en houdingsgerelateerde fysieke klachten. Verder heb ik ook enige kennis over slaap, voeding en verslaving als leefstijlcoach. Samen zoeken we naar de oorzaak en leer ik u graag deze aan te pakken. Zo hoeft u niet meer met dezelfde hulpvraag terug te keren. Zelfredzaamheid en preventie staan daarom ook centraal binnen de behandeling.

 

Als persoon ben ik kalm, geïnteresseerd, en empathisch.

 

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.