Casper Post Uiterweer

Als jonge geneeskundestudent had ik een ideaal voor ogen dat ik tien jaar later heb vormgegeven in een eigen praktijk die is uitgegroeid tot Therapeuticum Utrecht. Met mijn vrouw Hanne en drie zonen kwam ik naar Utrecht en sindsdien zijn er nog een dochter en een zoon bijgekomen. We hebben een heerlijk gezin waarin veel gebeurt, het geeft me energie als tegenwicht voor de drukke praktijk. Een hoogtepunt was de zeiltocht in 2011 met het team en mijn gezin waarmee we vierden dat ik 25 jaar huisarts was.


De liefde voor mijn werk wordt het best omschreven door de term ‘Integrative Medicine’: het beluisteren en onderzoeken van iemand met meerdere klachten stelt mij in staat tot één beeld te komen van wat iemand lichamelijk en geestelijk nodig heeft. De antroposofische benadering realiseert dit regelmatig en ons team kan vervolgens op verschillende niveaus iets voor iemand betekenen.


Ik bewonder het zelfhelend vermogen in ieder mens. In mijn rol als huisarts help ik de regie over het leven te vergroten of te herstellen bij ingrijpende gebeurtenissen of ernstige ziekte. Zo kan iemand veranderen van slachtoffer tot regisseur en dat geldt met nadruk in alle levensfases!

 

E-consult vernieuwd!

Beƫindiging praktijk dokter Casper Post Uiterweer

Op 31 augustus aanstaande ga ik mijn praktijk overdragen aan mijn opvolgers

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Stad Utrecht

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt het telefoonnummer van de huisartsenpost Stad Utrecht naar 088 130 96 70.