Dorine Hoog

Als meisje hield ik ervan om voor anderen te zorgen, ik was sociaal en luisterde graag. Mijn moeder was verpleegkundige. Haar zorgen voor anderen heb ik 'met de paplepel ingegoten gekregen'. Verpleegkundige worden was een logische stap:
Chirurgie, hartziekten, hartbewaking, intensive care, hartrevalidatie, thuiszorg en als laatste de afdeling "holding" binnen het VUmc. Hier verleende ik voor- en nazorg aan mensen die onderzoeken naar het hart kregen: hartcatheterisatie, dotterprocedure, pacemaker en ICD wissel. Verzorgen, begeleiden, ondersteunen in het hervinden van een nieuwe balans, revalideren.
En tussen alle werk door ontdekken en toepassen van complementaire geneeswijzen. 

Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen. Samen kijken naar waar de crux van de klachten ligt. Handvatten en uitleg geven en aan de zijlijn meekijken, coachen, bijsturen, toejuichen. Voor mij is het belangrijk om een band op te bouwen, zodat de zorg en ondersteuning die ik geef goed aansluit. Mijn passie voor het Hart is groot. Zo bijzonder hoe de natuur alles gemaakt heeft. Hoe het een met het ander verbonden is. Hoe het hart direct invloed heeft op alle andere organen en andersom. Het hart blijft verrassen en laat ons onze blik verruimen.
Waar artsen vroeger dachten dat hartklachten met name familiair bepaald waren, ontdekken we meer en meer dat stress, verzuring van het lichaam, de grootste oorzaak is van vele lichamelijke klachten.


Binnen de spreekuren zullen we samen bekijken hoe we de vaten en de motor van ons lichaam zo lang mogelijk zo gezond mogelijk kunnen houden.

Naast het CVRM (Cardio-Vasculair Risico Management) spreekuur, begeleid ik ook mensen met verhoogde bloedsuikerwaarden, diabetes, ouderen en mensen met longklachten.
De medische wetenschap heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt, van eindeloos pillen voorschrijven naar meer kijken wat de oorzaak van de klacht is, en juist de leefstijl aanpakken waardoor medicatie voorschrijven voorkomen kan worden, of medicijnen verminderd en soms zelfs gestopt kunnen worden.

Het bevorderen en ondersteunen van een gezonde leefstijl is mijn grootste drijfveer in de spreekkamer. 
Heel fijn om samen met Melanie de verschillende spreekuren vorm te geven.


Naast verpleegkundige ben ik 5Ritmes® dansdocent waarin ik mensen begeleid naar ontspanning via dans. Het 'los' dansen van stress, in beweging brengen van emoties, conditie opbouwen door 2 uur achter elkaar te dansen. Ieder op een eigen niveau, zittend, liggend, staand, in een rolstoel; iedereen is welkom. 
Gabrielle Roth (de grondlegster van de 5Ritmes) vertelde steeds "Als je kunt bewegen, kun je ook dansen".

Mijn huis heeft 28 jaar in Leiden gestaan. Eind 2019 kocht ik een wooncaravan in Bilthoven, mijn nieuwe thuis.
Heerlijk om "back to basics" te gaan. Te kunnen fietsen naar al mijn werk- en leerplekken.
Mijn twee prachtige zoons zijn zelfstandig, beiden studerend in Delft, aan de TU.
Tijd voor mij om mijn vleugels uit te slaan.