Els van der Woning

Vanaf 2014 ben ik wederom als fysiotherapeut verbonden aan het Therapeuticum Utrecht. Eerder werkte ik hier van 2009-2011. Daarnaast heb ik in Wageningen, mijn woonplaats, een zelfstandige praktijk. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters, ze zijn beiden volwassen en wonen/werken/studeren eveneens in Utrecht: wat een heerlijke samenloop.

 

Tijdens de studie fysiotherapie (1973-1977) had ik moeite met de wijze waarop de patiënt benaderd werd, a.h.w. buitenspel gezet werd waar het zijn/haar eigen gezondheid betrof. Dat leidde tot een zoektocht die me in aanraking bracht met de antroposofische geneeskunst, én met de sociale driegeledingsgedachte. De antroposofische visie paste me van meet af aan als een gegoten jas. Zo kwam ik terecht op de opleiding tot antroposofisch fysiotherapeut in Stuttgart, en rondde deze in1982 af. Aansluitend vond ik de sociale driegeleding terug in de toenmalige opzet van therapeuticum Nijmegen, waar ik ruim 25 jaar heb gewerkt.

Mijn werkveld is vooral binnen therapeutica of als zelfstandig praktijkhouder. In het verleden heb ik ook gewerkt binnen de antroposofische ggz, psychiatrie en verslavingszorg (2008-2013)

 

Binnen de antroposofische geneeskunde werken we met een beeldvormende multidisciplinaire diagnostiek. Dit heeft me niet alleen een verbreding van mijn vak  geschonken, maar ook, in combinatie met de dagelijkse praktijk, vertrouwen in het waarnemen achter de fysiek zichtbare realiteit.

 

Ik hou erg van het ambachtelijke van mijn werk, als ook van de wisselwerking met de patiënten. Ritmische massage-therapie maakt een groot deel uit van mijn dagelijkse praktijk, als ook (Bothmer)bewegingstherapie, en de weerstand-contact-methode.

 

Ik ben opgeleid tot “orthopedic medical instructor nordic walking”,  heb  mindfulnesstraining voor mensen met chronische pijn en stress gegeven, heb ademhalingscursussen gevolgd, en heb me verdiept in de karakterstructuren van A. Lowen. Verder is hoogsensitiviteit een terugkerend thema in mijn werk.

 

Ik bied geen kant en klare oplossingen, maar ga een eind mee op weg, tastend, waarnemend, waar mogelijk stuur ik bij.

Wil je meer weten over mij en mijn werkwijze kijk dan op mijn website: www.amphorafysiotherapie.com

Voel je welkom om een afspraak te maken.

 

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Mondkapje op bij betreden Therapeuticum Utrecht

Vanaf woensdag 30 september 2020 wordt u verzocht bij het betreden van het Therapeuticum een mondkapje te dragen ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.