Helen van der Voorn

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om jezelf te zijn, te voelen en je eigen pad te volgen. De mens en haar psyche, gedrag en gevoel is iets wat mij altijd blijft intrigeren. Om die reden, heb ik  rond mijn 30e het roer omgegooid en ben ik gaan doen waar mijn passie ligt, namelijk andere mensen ondersteunen, begeleiden en coachen in hun (ontwikkelings)proces. Ik werk vanaf november 2017 als Praktijkondersteuner GGZ bij het Therapeuticum, daarnaast werk ik vanuit mijn eigen praktijk ‘Jijzijn’ in Utrecht.

 

Mijn ervaringen wil ik graag delen om de ander verder te helpen. Onderdeel van mijn begeleiding is dat ik mijn eigen ervaringen functioneel inzet. En dat werkt: het verbindt en biedt perspectief. En hoe er binnen de antroposofie naar de mens wordt gekeken, past heel erg in mijn eigen visie op de mens.  

 

Naast mijn werk, geniet ik erg van mijn vrije tijd. Ik bezoek graag musea en filmhuizen en laad op in de natuur. Bewegen, en dan met name hardlopen, helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en meer rust te ervaren. Tijdens het hardlopen kan ik los komen, voelen, relativeren, opladen en soms ook afreageren. In de loop van de jaren ben ik ook anders gaan hardlopen, van prestatiegericht naar genieten van het hardlopen en heb ik een opleiding gevolgd tot runningtherapeut. Runningtherapie bied ik aan vanuit mijn eigen praktijk ‘Jijzijn’, ter aanvulling op het therapieaanbod van Therapeuticum in overleg met de huisartsen.

 

Meer over runningtherapie.

 

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.