Hilda Boersma

Mijn wortels liggen in het onderwijs. Sinds 1991 ben ik werkzaam als euritmietherapeut en in 2007 ben ik bij het Therapeuticum Utrecht begonnen.
Essentieel voor mijn werk is het blijven onderzoeken van de verschillende mogelijkheden van euritmietherapie. Die ervaringen bespreek ik maandelijks met vakgenoten in een intervisiesituatie. Daarnaast was ik vijftien jaar euritmietherapeut bij Lievegoed, een kliniek voor psychiatrie en verslavingszorg. Daar had ik dagelijks ervaring met mensen in crisissituaties en maakte mee hoe gezondmakend beweging kan zijn. Ook het lesgeven aan verpleegkundigen, artsen, psychotherapeuten en andere medewerkers in de gezondheidszorg is voor mij belangrijk. Het stimuleert me om jong te blijven in mijn vakgebied.

 

Bewegen is leven, leven is bewegen!

Recent heb ik ervaring opgedaan met meditatieve bewegingsoefeningen voor levenskunst en spiritualiteit. Soms bied ik een consult aan, soms word ik gevraagd een cursus te geven.

Mijn werk staat in het teken van bewegen, maar in mijn vrije tijd doe ik dat ook graag. Bijvoorbeeld door te reizen: op weg gaan, onderweg zijn en aankomen. Daarnaast verruim ik mijn blikveld graag door kunst te bekijken en andere culturen te ontmoeten. Samen met mijn partner en onze hond woon ik Driebergen.

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).