Irene van Essen

Sinds 2002 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk Therapeuticum als doktersassistente.

Sinds 2010 werk ik ook als praktijkondersteuner. Ik begeleid mensen met diabetes type 2 en heb het hart- en vaatspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld om te begeleiden bij de leefstijl en mogelijke complicaties zoveel mogelijk uit te stellen en het liefst af te stellen. De nadruk ligt dan ook op (soms secundaire) preventie. Sinds 2017 begeleid ik ook de mensen die willen stoppen met roken, hiervoor ben ik opgeleid.

Voor beide banen school ik jaarlijks met veel plezier bij door diverse trainingen te volgen en nascholingen te bezoeken.  

 

 

Advies op maat

Wat mij aanspreekt als doktersassistente is de plezierige samenwerking. We hebben een prettig team dat goed op elkaar is ingespeeld. Mijn streven is op een zo efficiënt en nauwkeurig mogelijke manier de juiste zorg te verlenen. Bijvoorbeeld bij het verzorgen van herhaalreceptuur of bij het geven van adviezen. Ook vind ik het leuk om een rol te hebben in het reilen en zeilen van de praktijk; van de agendaplanning van de huisartsen tot het maken van protocollen voor de assistentes.

Als praktijkondersteuner heb ik de ruimte om uitgebreide gesprekken te voeren en mensen zo beter te leren kennen. Het verlenen van zorg afgestemd op de behoefte van de zorgvrager, zorg op maat, vind ik erg belangrijk, en komt zo veel meer tot zijn recht. Al met al zeer veelzijdige werkzaamheden, wat zorgt voor een afwisselende en enerverende baan!

 

Ben jij onze nieuwe doktersassistent (e)?

“Life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get”

Informatie over de griepprik

Vanuit de overheid wordt via huisartsenpraktijken een groep mensen opgeroepen die in aanmerking komt voor een gratis griepprik.

Dokter Loes van de Heuvel neemt afscheid van het Therapeuticum Utrecht

Zoals u waarschijnlijk de afgelopen twee jaar al wel gemerkt zult hebben is dokter Loes van den Heuvel weinig aanwezig geweest afgelopen 2 jaar. Helaas heeft zij fysiek zoveel klachten dat dit niet mogelijk was. Omdat we geen verwachting hebben dat dit op korte termijn gaat veranderen, gaan wij helaas afscheid nemen van haar.

UITBREIDING BEREIKBAARHEID ASSISTENTEN HUISARTSEN

Met ingang van juni 2019 is er uitbreiding van telefonische bereikbaarheid van de assistenten voor de Huisartsen, door assistenten van Care About.

Bericht naar aanleiding van de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

Wij krijgen momenteel veel vragen over het Meningokokken W vaccin. Graag willen we u wat meer informeren.

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).