Jet Kop verpleegkundige

Bij Therapeuticum Utrecht begon ik in 2013 aanvankelijk als invalkracht en vanaf 2018 als vaste kracht. Het is een fijne plek omdat we als team samenwerken. Met verpleegkundigen onderling verdiepen we ons beroep en met de verschillende disciplines vullen we elkaar aan. Ik deed verschillende opleidingen: A-verpleegkundige, hbo inrichtingswerk en voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit antroposofie. Vervolgens werkte ik onder andere in de jeugdhulpverlening, de Hoogstraat in Utrecht en therapeuticum ‘Sterre der Zee’ in den Haag. Met antroposofie ben ik niet opgegroeid, het kwam op mijn pad en het heeft mijn verpleegkundig beroep weer nieuwe impulsen gegeven. Ik heb veel ervaring met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met name in de Hoogstraat heb ik goed leren waarnemen, te zien wat iemand kan en van daaruit samen stappen te zetten.

 

‘Reiziger, er is geen pad, het pad ontstaat al lopende’, dit is mijn motief, voor mezelf en in mijn werk. Ik ga samen met de patiënt op weg. Door de behandeling spreek ik de vitaliteit in het lichaam aan en ik probeer iets mee te geven waar de patiënt zelf mee aan de slag kan. Tijdens een langdurig ziekteproces begeleid ik mensen in steeds een andere fase, soms kom ik ook bij mensen thuis. Ik kies er (na de anamnese) een olie bij, doe de uitwendige behandeling, dan volgt een moment van rust. Daarin kan de weerklank in het lichaam komen en kan de patiënt na een kopje thee de dag weer vervolgen.

 

Ik hou van reizen, de woestijn is mijn favoriete streek, van andere culturen kan ik intens genieten. Ik word geraakt door de ontmoeting met de ander en leer er zelf iedere dag van. Met behulp van het team van het Therapeuticum ontwikkel ik mijn eigen vakgebied, leer nog beter waarnemen en kan ik creatief mijn eigen middelen inzetten. Het werken laad me op, de mens is zo boeiend dat ik nog jaren vooruit kan.

 

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Mondkapje op bij betreden Therapeuticum Utrecht

Vanaf woensdag 30 september 2020 wordt u verzocht bij het betreden van het Therapeuticum een mondkapje te dragen ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus.

HOESTEN OF VERKOUDEN

U kunt hier zelf iets aan doen: Olieborst wikkel ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.

Vijf instructiefilms voor verschillende uitwendige behandelingen zijn te zien

Stel je voor je bent op vakantie aan het strand lekker zonnetje, frisse wind en dan ineens een flinke plensbui. Lekker verfrissend, maar het was toch teveel voor je oor: oorpijn! Kijk bij het uienoorkompres hoe de ui hier uitkomst kan bieden.