Liesbeth van Vondelen

Voordat ik in mei 2014 in het Therapeuticum Utrecht begon als praktijkondersteuner, had ik al een beweeglijk werkleven achter de rug. Kernwoorden: heilpedagogie, verslavingszorg en ouders en kinderen. In mijn jonge jaren heb ik de antroposofie leren kennen en sindsdien heb ik me daar op het gebied van leven, leren en werken door laten inspireren. Pas later kwam daar de opleiding tot maatschappelijk werker bij. Ook heb ik drie kinderen gekregen die nu bijna allemaal volwassen zijn.

Ik hou ervan om steeds nieuwe dingen te leren, dit is een thema in mijn leven. Ik heb moeten leren het leven als een avontuur te zien. We kunnen niet alles onder controle houden. Er gebeuren altijd onverwachte dingen of je verrast jezelf. Ik ben in de loop van mijn leven onder de indruk geraakt van het zelfherstellend vermogen van de mens. Wat er ook gebeurt in ons leven, we kunnen de ruimte zoeken om te kiezen hoe we met de situatie willen omgaan.
Dat is ook de manier waarop ik hier aan het werk wil zijn. Het begint met inventariseren, hoe ziet iemands leven eruit en wat is de hulpvraag. Ik help met ordenen en we zoeken samen wat nodig is. Er hoeft maar één stap tegelijk gezet te worden. Ik geloof dat mensen in principe hun eigen leven kunnen dragen. Als daar even steun bij nodig is, dan doe ik dat graag. Daarbij vind ik het erg leuk om in de praktijk te mogen werken met mensen van jong tot oud.

Een van mijn hobby's is collages maken. Van kleine onderdelen weer een nieuw geheel maken. Ieder stukje heeft zijn eigen ruimte nodig om te kunnen schitteren in het grote geheel. Dat gun ik mensen ook. Genoeg ruimte om jezelf te kunnen zijn en tegelijkertijd genoeg verbinding met anderen om je deel van een geheel te kunnen voelen.

 

Beëindiging praktijk dokter Casper Post Uiterweer

Op 31 augustus aanstaande ga ik mijn praktijk overdragen aan mijn opvolgers

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).