Loes van den Heuvel

Sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam als huisarts bij Therapeuticum Utrecht. Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik kennisgemaakt met internationaal onderzoek naar hormonen en zenuwen en heb ik coschappen gelopen in Zweden, Duitsland en Malawi. De wetenschapsfilosofische achtergrond van de geneeskunde interesseerde mij zeer en waren een ingang om andere visies op gezondheid en ziekte te verkennen. Het werken als huisarts geeft mij de noodzakelijke verbinding met de dagelijkse praktijk, in het contact met de mensen en het begeleiden in hun persoonlijke genezingsproces.

 

Samenwerken in een team met eenvoudige of complexe vraagstukken van patiënten ervaar ik als vruchtbaar. Juist de bijdrage van andere medewerkers draagt en verbreedt de zorg die we bieden. Hierin zie ik de antroposofische visie als een belangrijke aanvulling. Het werkt verdiepend en is zeer praktisch toepasbaar. Ik zie de mens als spiritueel wezen, geconfronteerd met ziekte en de wens tot beterschap.

 

Buiten de dagen die ik bij Therapeuticum Utrecht werk, geef ik les aan geneeskundestudenten en tuintherapeuten. Verder werk ik aan fenomenologisch onderzoek als basis voor medische boeken (zie www.louisbolk.org). Bovendien ben ik moeder van twee heerlijke jongens en geniet van het wonen dicht bij het bos en de weilanden.

 

Update over de huidige artsenbezetting

Omdat er het afgelopen half jaar veel veranderingen zijn geweest en afwezigheid door veel wisselende artsen is opgevangen, zijn er erg veel verschillende gezichten geweest. We hebben geprobeerd daar wat meer rust in aan te brengen en zijn er trots op dat dat gelukt is, ondanks ook in Utrecht steeds grotere schaarste aan huisartsen.

Enthousiast team zoekt nieuwe collega doktersassistent (e)

Onze huidige invalassistente noemt ons “een gezellige, levendige, goed lopende praktijk, waar het fijn is om te werken”….. Naast een fijne werkplek bieden we een dagelijks gegarandeerde gezellige koffiepauze van 30 minuten met opgeklopt melkschuim, wekelijks een gezamenlijke lunch met het hele Therapeuticum team en ruime mogelijkheid voor (na)scholing.

Rick de Rover stelt zich voor

Ik ben van september 2018 tot en met augustus 2019 derdejaars huisarts in opleiding in het Therapeuticum Utrecht.

Bericht naar aanleiding van de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

Wij krijgen momenteel veel vragen over het Meningokokken W vaccin. Graag willen we u wat meer informeren.

Update bezetting artsen vanaf 1 september 2018

Per 1 september is Casper Post Uiterweer met pensioen en niet meer werkzaam in de huisartsenpraktijk. Hij is opgevolgd door Juliette van Gijsel en Miriam de Zwart. Zij vormen samen met Maud de Bruijn de nieuwe maatschap. Loes van den Heuvel blijft in dienst van de maatschap.

E-consult vernieuwd!

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Stad Utrecht

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt het telefoonnummer van de huisartsenpost Stad Utrecht naar 088 130 96 70.