Loes van den Heuvel

Sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam als huisarts bij Therapeuticum Utrecht. Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik kennisgemaakt met internationaal onderzoek naar hormonen en zenuwen en heb ik coschappen gelopen in Zweden, Duitsland en Malawi. De wetenschapsfilosofische achtergrond van de geneeskunde interesseerde mij zeer en waren een ingang om andere visies op gezondheid en ziekte te verkennen. Het werken als huisarts geeft mij de noodzakelijke verbinding met de dagelijkse praktijk, in het contact met de mensen en het begeleiden in hun persoonlijke genezingsproces.

 

Samenwerken in een team met eenvoudige of complexe vraagstukken van patiënten ervaar ik als vruchtbaar. Juist de bijdrage van andere medewerkers draagt en verbreedt de zorg die we bieden. Hierin zie ik de antroposofische visie als een belangrijke aanvulling. Het werkt verdiepend en is zeer praktisch toepasbaar. Ik zie de mens als spiritueel wezen, geconfronteerd met ziekte en de wens tot beterschap.

 

Buiten de dagen die ik bij Therapeuticum Utrecht werk, geef ik les aan geneeskundestudenten en tuintherapeuten. Verder werk ik aan fenomenologisch onderzoek als basis voor medische boeken (zie www.louisbolk.org). Bovendien ben ik moeder van twee heerlijke jongens en geniet van het wonen dicht bij het bos en de weilanden.

 

Informatie over de griepprik

Vanuit de overheid wordt via huisartsenpraktijken een groep mensen opgeroepen die in aanmerking komt voor een gratis griepprik.

Dokter Loes van de Heuvel neemt afscheid van het Therapeuticum Utrecht

Zoals u waarschijnlijk de afgelopen twee jaar al wel gemerkt zult hebben is dokter Loes van den Heuvel weinig aanwezig geweest afgelopen 2 jaar. Helaas heeft zij fysiek zoveel klachten dat dit niet mogelijk was. Omdat we geen verwachting hebben dat dit op korte termijn gaat veranderen, gaan wij helaas afscheid nemen van haar.

UITBREIDING BEREIKBAARHEID ASSISTENTEN HUISARTSEN

Met ingang van juni 2019 is er uitbreiding van telefonische bereikbaarheid van de assistenten voor de Huisartsen, door assistenten van Care About.

Dokter Casper Post Uiterweer onderscheiden!

Op vrijdagmorgen 26 april jongstleden stapte Casper de deur uit om college te gaan geven aan tweede jaar studenten medicijnen. Voor de deur vingen zijn vijf kinderen hem echter op met de mededeling, dat ze voor een prachtig concert in de stadsschouwburg kaartjes hadden geregeld en dat alles met de faculteit was geregeld. Eenmaal daar aangekomen kreeg Casper bij de ontvangst met koffie en gebak een vermoeden, dat het toch om iets heel anders ging...

Bericht naar aanleiding van de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

Wij krijgen momenteel veel vragen over het Meningokokken W vaccin. Graag willen we u wat meer informeren.