Loes van den Heuvel

Sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam als huisarts bij Therapeuticum Utrecht. Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik kennisgemaakt met internationaal onderzoek naar hormonen en zenuwen en heb ik coschappen gelopen in Zweden, Duitsland en Malawi. De wetenschapsfilosofische achtergrond van de geneeskunde interesseerde mij zeer en waren een ingang om andere visies op gezondheid en ziekte te verkennen. Het werken als huisarts geeft mij de noodzakelijke verbinding met de dagelijkse praktijk, in het contact met de mensen en het begeleiden in hun persoonlijke genezingsproces.

 

Samenwerken in een team met eenvoudige of complexe vraagstukken van patiënten ervaar als vruchtbaar. Juist de bijdrage van andere medewerkers draagt en verbreedt de zorg die we bieden. Hierin zie ik de antroposofische visie als een belangrijke aanvulling. Het werkt verdiepend en is zeer praktisch toepasbaar. Ik zie de mens als spiritueel wezen, geconfronteerd met ziekte en de wens tot beterschap.

 

Buiten de dagen die ik bij Therapeuticum Utrecht werk, geef ik les aan geneeskundestudenten en tuintherapeuten. Verder werk ik aan fenomenologisch onderzoek als basis voor medische boeken (zie www.louisbolk.org). Bovendien ben ik moeder van twee heerlijke jongens en geniet van het wonen dicht bij het bos en de weilanden.

 

E-consult vernieuwd!

Beƫindiging praktijk dokter Casper Post Uiterweer

Op 31 augustus aanstaande ga ik mijn praktijk overdragen aan mijn opvolgers

Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Stad Utrecht

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt het telefoonnummer van de huisartsenpost Stad Utrecht naar 088 130 96 70.