Lotte Dikken

Sinds 2015 werk ik met plezier als fysiotherapeut in Therapeuticum Utrecht. Een meerwaarde van antroposofisch werken zit naar mijn idee in de brede kijk naar de mens met wie je te maken hebt in de behandelkamer. Achter het merendeel van de klachten waarmee mensen komen, zit in mijn ogen een bredere oorzaak dan wat zichtbaar is op de pijnlijke plek. Met behulp van deze persoonsgerichte zorg probeer ik de beste langetermijnoplossing met iemand te zoeken.

 

Ik zie de antroposofische behandelmogelijkheden, waaronder de ritmische massage, als een mooie uitbreiding op wat de reguliere fysiotherapie te bieden heeft. Mijn ervaring is dat juist deze combinatie kan leiden tot werken aan de basis van het probleem, verder dan het verminderen van de symptomen, om zo tot een duurzame vermindering van klachten te komen.

 

Buiten mijn werk hou ik me graag bezig met sport en zang.

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).