Lotte Dikken

Sinds 2015 werk ik met plezier als fysiotherapeut in Therapeuticum Utrecht. Een meerwaarde van antroposofisch werken zit naar mijn idee in de brede kijk naar de mens met wie je te maken hebt in de behandelkamer. Achter het merendeel van de klachten waarmee mensen komen, zit in mijn ogen een bredere oorzaak dan wat zichtbaar is op de pijnlijke plek. Met behulp van deze persoonsgerichte zorg probeer ik de beste langetermijnoplossing met iemand te zoeken.

 

Ik zie de antroposofische behandelmogelijkheden, waaronder de ritmische massage, als een mooie uitbreiding op wat de reguliere fysiotherapie te bieden heeft. Mijn ervaring is dat juist deze combinatie kan leiden tot werken aan de basis van het probleem, verder dan het verminderen van de symptomen, om zo tot een duurzame vermindering van klachten te komen.

 

Buiten mijn werk hou ik me graag bezig met sport en zang.

 

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Mondkapje op bij betreden Therapeuticum Utrecht

Vanaf woensdag 30 september 2020 wordt u verzocht bij het betreden van het Therapeuticum een mondkapje te dragen ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.