Miriam de Zwart

Sinds mijn studententijd was ik geïnteresseerd in integrale geneeskunde(&kunst), liep in het vorig millennium al een week stage op het Therapeuticum en hielp op de universiteit bij het organiseren van extra onderwijs over complementaire geneeswijzen. Dus toen ik tijdens mijn huisartsopleiding de kans kreeg om een stage te lopen in een antroposofische instelling, heb ik die met beide handen aangegrepen, en sindsdien is het vuurtje blijven branden. Direct na de huisartsopleiding ben ik de antroposofische artsenopleiding gaan doen en sinds eind 2014 ben ik officieel antroposofisch huisarts. Ik vind het belangrijk dat de reguliere en integrale geneeskunde samen een geheel vormen, dat ze niet zonder elkaar kunnen. Het is fijn om in teamverband mensen te kunnen begeleiden bij de zeer diverse vragen en gezondheidsproblemen, die ze tegenkomen in het leven. Het is een leuke uitdaging om mensen door het huidige woud aan informatie en mogelijkheden te gidsen, maar met nuchterheid, wat humor en geduld lukt dat meestal. Wat mij in het bijzonder aanspreekt aan de antroposofische geneeskunde is de belangrijke rol die daarin is weggelegd voor het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het herstellen van balans. Inspiratiebronnen zijn de natuur, muziek (maken, zingen, luisteren) en bewegen in de meest brede zin des woords. Ik woon in Utrecht met partner, 2 jonge kinderen en poes. 

 

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Mondkapje op bij betreden Therapeuticum Utrecht

Vanaf woensdag 30 september 2020 wordt u verzocht bij het betreden van het Therapeuticum een mondkapje te dragen ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus.

Engelstalige variant van thuisarts.nl reliable information about common complaints at www.GPinfo.nl

www.thuisarts.nl heeft nu ook een engelstalige variant: www.GPinfo.nl

Avondspreekuur op maandag

Vanaf 21 september 2020 draait huisarts Jossi Tijdink op de maandagen avondspreekuur.

Centraal luchtweg spreekuur

Om het risico zo klein mogelijk te maken dat u op de praktijk met corona in aanraking komt, doen wij mee aan het Centraal Luchtwegspreekuur. Hierdoor zien wij mensen met luchtweg klachten niet op de praktijk, maar elders.