Miriam de Zwart

Sinds mijn studententijd was ik geïnteresseerd in integrale geneeskunde(&kunst), liep in het vorig millennium al een week stage op het Therapeuticum en hielp op de universiteit bij het organiseren van extra onderwijs over complementaire geneeswijzen. Dus toen ik tijdens mijn huisartsopleiding de kans kreeg om een stage te lopen in een antroposofische instelling, heb ik die met beide handen aangegrepen, en sindsdien is het vuurtje blijven branden. Direct na de huisartsopleiding ben ik de antroposofische artsenopleiding gaan doen en sinds eind 2014 ben ik officieel antroposofisch huisarts. Ik vind het belangrijk dat de reguliere en integrale geneeskunde samen een geheel vormen, dat ze niet zonder elkaar kunnen. Het is fijn om in teamverband mensen te kunnen begeleiden bij de zeer diverse vragen en gezondheidsproblemen, die ze tegenkomen in het leven. Het is een leuke uitdaging om mensen door het huidige woud aan informatie en mogelijkheden te gidsen, maar met nuchterheid, wat humor en geduld lukt dat meestal. Wat mij in het bijzonder aanspreekt aan de antroposofische geneeskunde is de belangrijke rol die daarin is weggelegd voor het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het herstellen van balans. Inspiratiebronnen zijn de natuur, muziek (maken, zingen, luisteren) en bewegen in de meest brede zin des woords. Ik woon in Utrecht met partner, 2 jonge kinderen en poes. 

 

Ben jij onze nieuwe doktersassistent (e)?

“Life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get”

Informatie over de griepprik

Vanuit de overheid wordt via huisartsenpraktijken een groep mensen opgeroepen die in aanmerking komt voor een gratis griepprik.

Dokter Loes van de Heuvel neemt afscheid van het Therapeuticum Utrecht

Zoals u waarschijnlijk de afgelopen twee jaar al wel gemerkt zult hebben is dokter Loes van den Heuvel weinig aanwezig geweest afgelopen 2 jaar. Helaas heeft zij fysiek zoveel klachten dat dit niet mogelijk was. Omdat we geen verwachting hebben dat dit op korte termijn gaat veranderen, gaan wij helaas afscheid nemen van haar.

UITBREIDING BEREIKBAARHEID ASSISTENTEN HUISARTSEN

Met ingang van juni 2019 is er uitbreiding van telefonische bereikbaarheid van de assistenten voor de Huisartsen, door assistenten van Care About.

Dokter Casper Post Uiterweer onderscheiden!

Op vrijdagmorgen 26 april jongstleden stapte Casper de deur uit om college te gaan geven aan tweede jaar studenten medicijnen. Voor de deur vingen zijn vijf kinderen hem echter op met de mededeling, dat ze voor een prachtig concert in de stadsschouwburg kaartjes hadden geregeld en dat alles met de faculteit was geregeld. Eenmaal daar aangekomen kreeg Casper bij de ontvangst met koffie en gebak een vermoeden, dat het toch om iets heel anders ging...

Bericht naar aanleiding van de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

Wij krijgen momenteel veel vragen over het Meningokokken W vaccin. Graag willen we u wat meer informeren.