Miriam Janmaat

Mijn jeugd speelde zich af in een dorpje in Brabant, daarna ben ik in Utrecht gaan studeren, de opleiding tot psycholoog en GZ-psycholoog. De studie ben ik gaan doen vanuit een grote fascinatie voor- en interesse in de ontwikkeling van de mens. Van jongs af aan hebben mensen een grote veerkracht en de wens om steeds weer nieuwe stappen in het leven te zetten. Soms gaat zo'n stap gepaard met veel vragen en emoties. Wanneer iemand hierdoor van slag raakt en klachten ontwikkelt, bied ik begeleiding.

 

In de loop van de tijd ben ik me gaan verdiepen in cognitieve gedragstherapie, antroposofie, systeemtherapie, EMDR en mindfulness. Het blijft leuk om steeds weer een nieuwe insteek te vinden en mijn horizon te verbreden. Vanaf 2016 ben ik ook op het Therapeuticum werkzaam. Daarnaast werk ik in mijn praktijk op de Tolsteegsingel. Tot voorjaar 2017 heb ik 22 jaar in een antroposofische instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Naast het werk als therapeut geef ik les en supervisie aan psychologen, en trainingen mindfulness. Ik woon met mijn man en drie kinderen in Utrecht. 

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).