Miriam Janmaat

"Hoewel ik ooit opgroeide in een dorpje in Brabant, woon ik alweer 28 jaar in Utrecht. In deze stad heb ik aan Universiteit Utrecht ook de opleiding tot psycholoog en later tot GZ-psycholoog gevolgd.

De studie ben ik gaan doen door een grote fascinatie voor- en interesse in ontwikkeling van de mens. Van jongs af aan hebben mensen een grote veerkracht en wens om steeds weer nieuwe stappen in het leven te zetten. Dit gaat niet altijd over rozen: soms gaat het gepaard met Waarom-vragen, met veel zware emoties en heb je als mens heel wat te incasseren. Wanneer iemand hierdoor van slag raakt en klachten ontwikkelt begeleid ik die persoon graag.

 

In de loop van de tijd ben ik me meer gaan verdiepen in eerst cognitieve gedragstherapie, later ook antroposofie, systeemtherapie, EMDR en mindfulness. Het blijft leuk om steeds weer een nieuwe insteek te maken en de horizon te verbreden.

 

Vanaf 2016 ben ik ook op het Therapeuticum werkzaam. Daarnaast werk ik in mijn praktijk op de Tolsteegsingel. Tot voorjaar 2017 heb ik met veel plezier 22 jaar in een antroposofische instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Naast het werk als therapeut geef ik les en supervisie aan psychologen, en trainingen mindfulness. Ik woon met mijn man en drie kinderen met veel plezier in Utrecht. Allemaal zijn we groot fan van reizen. Daarnaast speel ik in een theatergroep."

 

Training Voluit Leven start op 10 september 2018

Op 10 september 2018 start de training Voluit Leven. Een training voor mensen die willen leren hun negatieve patronen te doorbreken en willen leven naar hetgeen voor hen belangrijk is.

Mindfulnesstraining, speciaal gericht op vraagstukken over familie en/of relaties

Vanaf 11 april 2018 zal er tweewekelijks op woensdagavond een 8-delige mindfulnesstraining worden aangeboden.

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).