Mirjam Zonneveld

Vanaf 2009 ben ik werkzaam bij Therapeuticum Utrecht en geef uitwendige therapieën: ritmische inwrijvingen, wikkels, (koorts-)baden en Bentink-massage. Als verpleegkundige heb ik ervaring opgedaan in een ziekenhuis, consultatiebureau, verpleeghuis en bij verstandelijk beperkten. Ik ben ook docente verpleegkunde en geef les aan groepsleiders, verpleegkundigen en verzorgenden die hun vak met antroposofie willen verbinden. Het thema in zowel in het verplegen als het lesgeven is voor mij de vraag ‘hoe kan ik iemand steunen in zijn ontwikkeling op zijn eigen manier mens te zijn of het vak uit te oefenen.’

 

Compleet

In 1983 maakte ik kennis met antroposofisch verplegen, doordat ik als verpleegkundige ging werken in een antroposofische ziekenhuis. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Het maakte mijn vak compleet en geeft me middelen in handen om mensen in moeilijke perioden te ondersteunen en te bemoedigen. De uitdaging ligt in het zoeken naar een passende behandeling, met een passende olie of zalf zodat elk mens weer leert ervaren ‘dit ben ik en zo wil ik verder.' Door de non-verbale uitwendige therapie toe te passen, kunnen de zelfgenezende krachten worden versterkt. Mensen van alle leeftijden kunnen voor deze behandeling in aanmerking komen. 

 

HOESTEN OF VERKOUDEN

U kunt hier zelf iets aan doen: Olieborst wikkel ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.

Vijf instructiefilms voor verschillende uitwendige behandelingen zijn te zien

Stel je voor je bent op vakantie aan het strand lekker zonnetje, frisse wind en dan ineens een flinke plensbui. Lekker verfrissend, maar het was toch teveel voor je oor: oorpijn! Kijk bij het uienoorkompres hoe de ui hier uitkomst kan bieden.