Rinske Gauw

In 2008 heb ik mijn opleiding HBO verpleegkundige afgerond en ben sindsdien werkzaam geweest als jeugdverpleegkundige binnen de reguliere jeugdgezondheidzorg. Ik heb mij hier gespecialiseerd in de pedagogie van het jonge kind.  

 

Als kind groeide ik op in een antroposofisch gezin. Zo leerde ik toen al de grote waarden kennen van de biologisch-dynamische landbouw, de antroposofische geneeskunst en de Vrijeschool. Door deze basis, mijn opleidingen en mijn ervaring kan ik vanuit meerdere dimensies kijken naar de vraagstukken die ik binnen mijn werk tegen kom.

 

Naast mijn werkzaamheden voor het Therapeuticum Utrecht, zal ik de komende jaren de opleiding tot antroposofisch verpleegkundige volgen, evenals de antroposofische ouder en kindzorg.

 

Mijn werk als jeugdverpleegkundige binnen het antroposofisch consultatiebureau doe ik met een open en eigentijdse blik. Als moeder weet ik als geen ander hoe het is een gezin groot te brengen in deze tijd. Luisteren naar, en meedenken met ouders, en vertrouwen geven in hun eigen gevoel en ideeën. Echt kijken naar het individuele kind en wat hij/zij met zich mee brengt.

Samen met ouders de ruimte scheppen en soms kaders stellen zodat een kind zichzelf volledig kan ontplooien.

 

Rinske Gauw weer aan het werk na zwangerschapsverlof

Wellicht dat u haar weer heeft zien rondlopen in het Therapeuticum.