Ruth Overtoom

In Utrecht en Nijmegen studeerde ik psychologie en na mijn promotieonderzoek ben ik in in Utrecht in de praktijk gaan werken. Psychologie blijft voor mij een vak van mogelijkheden en inspiratie, zo heb ik mij gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, hypnose, mindfulness, EMDR, ACT, Voluit Leven en antroposofie. Momenteel volg ik de opleiding tot antroposofisch psychotherapeut. Vanaf 2016 ben ik ook op het Therapeuticum werkzaam. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in Lunetten. Tevens leid ik mindfulnesstrainers op en ben ik supervisor/leertherapeut voor de GZ-opleiding en opleiding tot cognitieve gedragstherapeut. 

 

Tijdens hun leven kunnen mensen in de knoop raken zodat er klachten ontstaan zoals angsten en somberheid. Ik zie dit als ontwikkelingsmogelijkheden, parallel met de natuur (vanuit een knoop ontstaat groei). Voor mij vormt het een uitdaging om mensen te begeleiden in hun groei en bewustwording van wat voor hen van wezenlijk belang is. Het raakt en inspireert mij wanneer mensen weer zelf in beweging komen.

 

Ik heb samen met mijn (overleden) man vijf kinderen. Ik geniet van mijn gezin, mensen, natuur, tango, ballet, wandelen en reizen. 

 

Zorgprogramma’s Therapeuticum Utrecht

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van zorgprogramma’s. Dit is (financieel) mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband dat we zijn aangegaan in de GEZ Binnenstad (1ste lijn samenwerkingsverband GEZond Binnenstad).