Tuinproject Therapeuticum Utrecht

Het Therapeuticum heeft een tuinproject dat iets voor jou zou kunnen zijn. De tuin van het Therapeuticum bevindt zich rondom het gebouw waarin wij werken. Een groot aantal planten heeft een medicinale eigenschap en kunnen als zodanig gebruikt worden.

 

Voor mensen kan de tuin een aanlokkelijk karakter hebben. Naast dat je kunt genieten van het ontluiken van de natuur is de tuin een stedelijk rustpunt in het dynamische Utrecht. De tuin kent door haar natuurlijke principe een jaarritme dat voor jou belang kan hebben. De schijnbare eenvoud van de natuur kan een helende functie hebben wanneer je er in werkt. Dit geldt zeker wanneer je door een tijdelijke of chronische oorzaak behoefte hebt aan structuur maar ook toe bent aan een gezonde bezigheid, eventueel met anderen.

 

Tuinman Kees en Sarah (POH GGZ) nodigen je uit om naar de tuin te komen! Samen met hen werk je in de tuin en doe je dingen die op dat moment het best bij je passen. Dat kan het wieden van onkruid zijn, het delen van planten, het graven van een grotere vijver, het knippen van dorre stengels maar ook het stapelen en metselen van muurtjes. Gedurende de winterperiode kan er ook geschilderd worden met verf die gemaakt wordt van planten of het maken van een eenvoudige 'huisapotheek' met gewassen uit de natuur. Daarnaast kun je ook veel leren over de natuur en deze tuin in het bijzonder.

 

Spreekt de tuin je aan? Loop eens langs om te kijken of het iets voor jou kan zijn. Kees en Sarah zijn er op woensdag tussen 10-13 u. Je kunt je aanmelden bij Sarah van Seumeren.