Euritmietherapie

Vitaliteit, dat is waar het om draait in de euritmietherapie!

Klanken en ritmes brengen de vitaliteitkracht van je lichaam in beweging. Iedere klank van het alfabet heeft een eigen specifieke werking op de lichamelijke of psychische gezondheid. Ritmisch bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en brengt evenwicht in de ademhaling. Het helpt de inademing te verdiepen en de uitademing los te laten. Je wordt uiterlijk en innerlijk in beweging gebracht. De bewegingen dagelijks ervaren en oefenen biedt het lichaam de mogelijkheid deze vitaliteit aan te spreken en te versterken.

 

In beweging

Veel mensen vertellen blij te zijn dat ze met euritmietherapie zelf kunnen bijdragen aan hun gezondheid en welzijn doordat de oefeningen hun werk doen.

Wat gebeurt er in een consult? Een voorbeeld: iemand komt met hoofdpijn. Na een aantal oefeningen maak ik een bewegingsdiagnose. Op grond van wat ik zie én de vraagstelling van de huisarts, bied ik een oefenreeks aan die het hoofd ontlast en die de warmtehuishouding aanspreekt, want mensen met hoofdpijn hebben vaak koude handen en voeten.
 

Wanneer en voor wie?

Euritmietherapie kun je toepassen bij lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugklachten, hartproblemen, hoge bloeddruk, de ziekte van Parkinson, reuma of kanker. En ook bij concentratieproblemen, vermoeidheid, burn-out of stress. In het verlengde hiervan kan deze therapie je ook bij een levenscrisis, verdriet, angst of depressie uitzicht bieden op een nieuwe balans.

 

Euritmietherapie is er voor iedereen; voor kinderen en volwassenen, voor ouderen en voor terminale patiënten. Ik heb jarenlang lesgegeven en voel me betrokken bij de ontwikkeling van kinderen. Bewegen is voor kinderen meestal een vanzelfsprekende ingang. Daarnaast heb ik veel ervaring opgebouwd in de euritmietherapie met mensen met psychische en psychiatrische problemen.