Expositie

In de wachtkamer is aan de muren een expositie te bewonderen van telkens wisselende kunstenaars. 

Op dit moment is dat  onze eigen huisarts Maud de Bruijn. 

 

Het is alweer 2 jaar geleden dat wij terugkwamen van onze “grote reis” van december 2016 tot begin april 2017: “One Warm Winter”.

 

Mark, mijn man, Max, onze zoon van toen 4 en nu alweer 7 en ik hebben tijdens mijn sabbatical een vliegtuig genomen naar Tobago om eerst wat uit te rusten en vakantie te vieren en vervolgens na de feestdagen door te vliegen naar Colombia. Wij dachten toen dat dat slechts een tussenstop zou worden onderweg naar veel meer landen, maar we bleven er 2 maanden en hebben nog niet de helft van het land gezien.

Wat een interessant, gastvrij, complex en fascinerend land….Wat een variatie aan natuurpracht, klimaten, landschappen, biodiversiteit..… Wat een kleuren, lieve mensen,  prachtige ontmoetingen, mooie gesprekken, levenslust, sensualiteit, schoonheid.

Elk van ons kwam toe aan zijn eigen fascinaties en interesses: mensen, snoepautomaten, autoos en vrachtwagens, kerken en Maria’s (als beschermheilige onderweg overal te vinden), ongelooflijke vergezichten, Carnaval in Barranquilla, muziek in alle vormen, paardrijden, kolibries, afgelegen dorpjes, miljoenen steden, graffiti to the max……

 

Als kers op de taart hebben wij aan het eind van onze tijd nog 3 weken op de Galapagos doorgebracht, weer een compleet andere wereld, ver van alles verwijderd.

Zo afgelegen, zo desolaat en toch zo levend…Zoveel natuur, oerdieren, en dan die zee: de Stille Oceaan: eindeloze blauwen in alle tinten, verlaten stranden,  rust….stilte…. .

Ik kan er soms hevig naar terugverlangen, de “Galapagos Blues” noem ik dat zelf.

 

Mark en ik houden beiden van beeld en fotografie. Mark  met een spiegelreflex camera naast zijn Huawei telefoon, Maud exclusief met Iphone en steeds meer lol erin om daar haar specialiteit van te maken.

Door ons bezig te houden met onze foto’s en filmpjes beleven we onze reis telkens opnieuw en houden we herinneringen levend en tastbaar. We vinden het heerlijk om nu een kans te krijgen om deze herinneringen en een stukje van wat we meemaakten met jullie te kunnen delen. Naast de canvassen die momenteel in het Therapeuticum hangen zullen we ook nog extra afdrukken in mappen in de wachtkamer leggen om meer te kunnen delen.

Vanuit de grond van mijn hart eindeloze dank aan de flexibiliteit, welwillendheid en ruimhartigheid van mijn collega’s en mijn “klanten”.

Enjoy!

 

Liefs

Maud, Mark, Max

 

Voor meer informatie over exposeren kunt u een mail sturen aan Josée Niekus