Expositie

In de wachtkamer is aan de muren een expositie te bewonderen van telkens wisselende kunstenaars. Op dit moment is dat van Michelle Meurs. 

 

Verbinding

 

Ik ben een maker, een autonoom, ontwerper en docent. Ik houd ervan om te weven op mijn weefgetouw. De gespannen ketting en de daardoorheen geweven inslag verbinden zich tot één geheel. Het resultaat is een stof met een handschrift, zichtbaar met de hand gemaakt. De kwaliteit van die eigenheid, zo anders dan in een industrieel massaproduct, vind ik interessant. 

 

De door mij ontworpen krukjes zijn computergestuurd gefreesd, uit een industriële multiplex plaat. Door dit rechtlijnige krukje te verbinden met een handgeweven stof ontstaat een mooi evenwicht. 

 

 

In mijn tekeningen onderzoek ik structuren uit de natuur. De nerven van een blad of de zaadjes van een paardenbloem vormen complexe maar toch heldere patronen. In sommige tekeningen heb ik de natuurlijke structuren gecombineerd met de afdruk van een stuk afvalplastic. In deze mono prints van plastic verpakkingen ontdek en teken ik fantasiedieren.

Zo breng ik afval tot leven. 

 

 

Voor meer informatie over exposeren kunt u een mail sturen aan Josée Niekus