Fee van Bruxvoort

Erg verheugd ben ik om vanaf september 2022 te mogen starten in het Therapeuticum!
De afgelopen 8 jaar heb ik warm kunnen lopen in het Therapeuticum Aquamarijn waar ik ook blijf werken. Daarvoor werkte ik 9 jaar in een eigen praktijk nadat ik in 2006 de Opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie afrondde. Bij de Kraaybeekerhof begon mijn kennismaking met de antroposofische visie en naast het gevoel van thuiskomen, werd ik erdoor geraakt en geïnspireerd. Ik ben daar geschoold in het goed waarnemen. Een mens te zien naar lichaam, ziel en geest en daar het persoonlijke voeding- en dieetadvies op af te stemmen. Door de huidige opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool (in afronding) is mijn reguliere kennis verder verstevigd. Hierdoor kan ik een integratieve aanpak hanteren waarbij zowel het lichaam als het denken, de emoties en de sociale en spirituele kanten worden meegenomen.

De laatste twee jaar ben ik ook enthousiast geworden over het concept Positieve Gezondheid die erop gericht is mensen bij hun eigen kracht te laten komen en vanuit een breder perspectief naar verschillende facetten van hun gezondheid te laten kijken. Ik heb hiervan de basismodule afgerond en nu is het onderwerp van mijn afstudeeropdracht waarin onderzocht wordt hoe het kan helpen in het stimuleren van het zelfmanagement van mensen met Diabetes Type 2.

In gesprek en begeleiding vind ik het belangrijk om naast de ander te staan en met empathie, humor en vindingrijkheid samen te kijken. Het werk voed mij elke keer met positieve energie als ik zie hoe het kinderen en volwassenen helpt op hun pad en een betere kwaliteit van leven geeft.
Ik vind het belangrijk om mij beroepsmatig én persoonlijk te blijven ontwikkelen waardoor ik diverse scholingen volg zoals nu een Boeddhistisch studie- en praktijkprogramma. Dit laatste inspireert niet alleen persoonlijk, maar helpt ook in mijn vak als het gaat om hardnekkige eetpatronen en mindfull eten. Blijven ontwikkelen is ook één van de meerwaarde van in teamverband werken. Elkaar voeden, feedback geven, naast de bijzondere kwaliteit om breed naar een patiënt te kijken en de behandeling synergetisch te laten zijn. Daarom voel ik mij erg verrijkt met twee plekken waarin ik mag samenwerken met zo’n breed pallet aan kwalitatieve zorgverleners.

Ik woon met veel plezier in Utrecht met mijn dochter Eva en heb een relatie met Niek.
Ik vind rust in de natuur, door yoga en het bezig zijn met planten (stekken) en de moestuin. Yoga, meditatie, zingen (in een koor) en sportief bezig zijn zorgen voor de juiste energie.