Linn Funcke

Sinds februari 2022 ben ik werkzaam als verpleegkundige antroposofische zorg bij het Therapeuticum Utrecht. Mensen kunnen bij mij terecht voor ritmische inwrijvingen, wikkels en applicaties. Na in 1998 mijn HBO-verpleegkunde opleiding te hebben afgerond, heb ik gewerkt op de verloskunde afdeling in het VUMC en later als wijkverpleegkundige in de omgeving Naarden/Bussum.

 

Al vanaf jonge leeftijd heeft de antroposofie een sterke aantrekkingskracht op mij. Maar pas nadat ik in 2018 start met de Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit antroposofie, kom ik erachter waar deze aantrekkingskracht vandaan komt; de oprechte aandacht voor het grotere geheel. Waar de reguliere gezondheidszorg vooral inzoomt op het probleem of de klacht, wil de antroposofische gezondheidszorg juist uitzoomen. Dit geeft een veel completer beeld van de mens, hoe lichaam, ziel en geest op elkaar inwerken. Vanuit dit beeld kan ook duidelijk worden waar de oorsprong ligt van een bepaalde klacht. Deze holistische visie is een prachtige aanvulling op mijn reguliere opleiding en biedt mij nieuwe mogelijkheden om iemand verder op weg te helpen als diegene in een bepaald proces is vastgelopen. Het doel is altijd het zelfhelende vermogen te stimuleren zodat er een inwendig evenwicht kan worden hersteld en iemand verder kan op zijn eigen weg.

 

Ik blijf het bijzonder vinden dat er via de huid zoveel effect bereikt kan worden in het in beweging brengen van processen en het geven van een impuls aan iemands eigen innerlijke kracht. Ieder mens is uniek. Het is de kunst om een lichaam op de juiste wijze aan te spreken middels een bepaalde zalf, kruidenextract of olie.