Liselot Schiphorst

Sinds 2005 werk ik met veel plezier bij Therapeuticum Utrecht. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen. In de behandeling van kinderen gebruik ik graag ritmische massage. Hiermee werk ik aan de basis van de gezondheid van het kind, het levert de voorwaarden waarin een kind kan gedijen. Ik vind het leuk ook de ouders daarin te betrekken en te enthousiasmeren. Met deze zachte, diepdoorwerkende vorm van massage probeer ik de warmteverdeling en verdeling van de spierspanning over het lichaam te harmoniseren. Naarmate dat beter lukt zet het kind een volgende stap in zijn ontwikkeling en wordt het bijvoorbeeld zindelijk, gaat het beter slapen, verbetert zijn motoriek of herstelt het van ziektes. Ik word nog steeds aangenaam verrast door het heilzame effect van ritmische massage op kinderen, zeker gegeven de grote variëteit aan indicaties: van bedplassen tot huidproblemen, van motorische achterstand tot oorontstekingen of astmatische klachten.

 

De volwassenen die ik behandel hebben vaak ademhalingsproblemen, zoals hyperventilatie, stress, stemvragen, astmatische klachten, alsook vitaliteitszorgen: vragen rond warmtehuishouding, uitputting, buikklachten of hoofdpijn. Met hen werk ik aan de ademhaling. Ritmische massage heeft veel invloed op de ademhaling. Daarnaast bied ik ademhalingsoefeningen aan om tot een verdieping van het ademhalen te komen. Aan de adem kan de mens zichzelf ervaren, zijn eigenheid vinden in de ademhaling. Mede dankzij mijn zangopleiding beschik ik over een ruim repertoire van eigen ervaringen op dit gebied. Ik verdiep me momenteel in deze materie o.a. door de inzichten van dr. Ilse Middendorf te bestuderen en eigen te maken.

 

Ik woon in Zeist met man en drie jonge kinderen. Belangrijk in mijn leven is mijn studie klassieke zang – het is een verrijking naast mijn rol als moeder en therapeut ook bezig te zijn met mijn stemontwikkeling en muzikaliteit.

 

Pikt uw kind elke verkoudheid mee? heeft het regelmatig oorontsteking?

Doe dan mee met ons zorgprogramma en krijg advies over een behandeling op maat. De vitaliteit van uw kind wordt hiermee zo ondersteund dat het deze verkoudheden beter zelf kan oplossen. Wist u dat elk kind iedere winter in aanraking komt met 5 verkoudheden? Het ene kind snottert een keer en het is over; de ander zit wekenlang vol, blijft maar kwakkelen en snuiten of ontwikkelt de ene oorontsteking na de ander.

Vragen omtrent uitzondering dragen van mondkapje

Voor sommige mensen geldt dat ze op medische gronden geen mondkapje kunnen dragen. Lees hier verder wat u dan kunt doen.

Coronaprotocol bezoekers Therapeuticum

Therapeuten hebben het volgende corona protocol aangepast per 14 oktober met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.