Petie Bakker

Sinds 2010 werk ik bij Therapeuticum Utrecht. Daarvoor heb ik 15 jaar gewerkt in de reguliere en antroposofische fysiotherapie. Mijn beroepsleven ben ik echter begonnen met werken in de biologisch-dynamische landbouw. Tot mijn 32e heb ik daar met heel veel plezier gewerkt.

 

Ik behandel onder andere mensen met klachten van het bewegingsapparaat. Belangrijk daarbij vind ik het kijken naar een mens als geheel. Het lichaam en de psyche beïnvloeden elkaar direct. Ik kijk naar iemands klacht en naar hoe hij/zij met z’n lichaam om gaat. Daarnaast werk ik met mensen met psychosomatische klachten. Samen met de patiënt kijk ik naar reacties in het lichaam om meer te weten te komen van wat er van binnen gebeurt. Een groter bewustzijn van het lichaam geeft mensen sturing en kan voorkomen in allerlei stressreacties terecht te komen. 

 

Voor mij is de therapie geslaagd als patiënten zichzelf beter voelen in hun lichaam. Belangrijk daarbij is dat ze kunnen ervaren dat ze er zelf grip op hebben. Ik werk met oefeningen en massage.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, lees en schilder ik graag. Samen met mijn partner woon ik in Culemborg.