Open inloopmiddag 29 augustus voor kunstzinnige therapie en diëtetiek

Zaterdag 29 augustus 2015 van 14.00-16.00 uur is er een open inloopmiddag, zowel bij kunstzinnig therapeut Josée Niekus, als bij diëtist Mirjam Löhe. Belangstellenden zijn van harte welkom voor informatie over deze therapievormen, en voor het workshop- en cursusaanbod. Josée Niekus zal een gratis workshop geven voor kinderen, en Mirjam Löhe zal een gratis workshop ‘proeven’ geven.

Josée Niekus, kunstzinnig therapeut: 'Deze therapievorm maakt gebruik van beeldende middelen zoals tekenen, schilderen en boetseren. Hoewel een gesprek niet uit de weg wordt gegaan, is het niet noodzakelijk. Hierdoor is deze therapievorm ook geschikt voor kinderen en volwassenen die het lastig vinden om over hun probleem te praten.

Tijdens de open middag wordt er informatie gegeven over de workshops en cursussen die er dit jaar op het programma staan voor volwassenen en voor kinderen individueel. Zo worden er een cursussen ‘Basisbehoeften’ en een 'Biografiereeks/Portretschilderen' voor volwassenen aangeboden, die gericht is op het verleden, heden en toekomst. Als essentie opnieuw ontspanning ervaren en het hoofd leeg te maken. Voor volwassen, is er een cursus ‘Omgaan met angst’ o.a.  faalangst/weerbaarheid (ook voor kinderen, individueel) om meer in je kracht te kunnen staan. Er staat koffie en thee klaar en is er voor kinderen de

mogelijkheid om een kleine workshop te volgen.'

 

Mirjam Löhe, diëtist: 'Ieder mens heeft in z’n leven zijn eigen voedingsgewoontes ontwikkeld. Soms moeten die gewoontes veranderen, om medische redenen of omdat je niet tevreden bent over je huidige eetpatroon of leefstijl. Dan is het fijn als je hierin gecoacht wordt door iemand die verstand heeft van voeding en gezondheid, en tegelijkertijd rekening houdt met jouw wensen en voorkeuren.

Tijdens de inloopmiddag kan ik informatie geven over wat ik kan bieden als diëtist, en kan ik vertellen hoe een begeleidingstraject eruit kan zien. In mijn begeleiding als diëtist maak ik soms ook gebruik van proefsessies. Om 15.00 uur zal ik een korte workshop ‘proeven’ geven. Wanneer je aandachtig gaat proeven wat je eet en drinkt, kan je waarnemen wat een voedingsmiddel met je doet op lichamelijk en psychisch niveau. Dat kan inzichten bieden waardoor je kunt besluiten andere keuzes qua voeding te maken.'