Start Rinske Gauw - vertrek Ria Blom op het consultatiebureau

Ria Blom gaat per 1 september met pensioen. Rinske Gauw wordt de nieuwe CB verpleegkundige. Ze stelt zich hier voor.

Rinske Gauw

Vanaf september 2016 zal ik de werkzaamheden als jeugdverpleegkundige in het Therapeuticum Utrecht overnemen van Ria Blom.

In 2008 heb ik mijn opleiding HBO verpleegkundige afgerond en ben sindsdien werkzaam als jeugdverpleegkundige binnen de reguliere jeugdgezondheidzorg. Ik heb mij hier gespecialiseerd in de pedagogie van het jonge kind.  

Als kind groeide ik op in een antroposofisch gezin. Zo leerde ik toen al de grote waarden kennen van de biologisch-dynamische landbouw, de antroposofische geneeskunst en de Vrijeschool. Door deze basis, mijn opleidingen en mijn ervaring kan ik vanuit meerdere dimensies kijken naar de vraagstukken die ik binnen mijn werk tegen kom.

Naast mijn werkzaamheden voor het Therapeuticum Utrecht en de jeugdgezondheidszorg Regio Gooi & Vechtstreek, zal ik de komende twee jaar de opleiding tot antroposofisch verpleegkundige volgen, evenals de antroposofische ouder en kindzorg.

Mijn werk als jeugdverpleegkundige binnen het antroposofisch consultatiebureau doe ik met een open en eigentijdse blik. Als moeder weet ik als geen ander hoe het is een gezin groot te brengen in deze tijd.
Luisteren naar, en meedenken met ouders, en vertrouwen geven in hun eigen gevoel en ideeën. Echt kijken naar het kind en wat hij/zij met zich mee brengt.

Er zijn soms ook bijzondere vraagstukken die het jonge kind met zich mee brengt binnen het gezin. Ik geef dan graag ondersteuning en advies en zoek naar oplossingen samen met ouders. Samen de ruimte scheppen en soms kaders stellen zodat een kind zichzelf volledig kan ontplooien.