Start huisarts in opleiding Juliette van Gijsel per 1 juni

Na twee maanden zonder aios zal per 1 juni 2015 Juliette van Gijsel ons huisartsenteam komen versterken. Ze zal bij ons het laatste jaar van haar huisartsenopleiding doorbrengen en huisarts Maud de Bruijn zal in deze periode haar hoofdopleider zijn. Wij kijken erg uit naar haar komst en voorzien een plezierige samenwerking. U kunt haar alvast een beetje leren kennen door verder te klikken en de tekst te lezen waarin ze zichzelf aan u voorstelt.

Als dochter van een huisarts kreeg ik het huisartsenvak met de paplepel ingegoten en riep ik als driejarig meisje al dat ik dokter wilde worden. Die wens is er altijd gebleven. Door omstandigheden heb ik deze wens pas op latere leeftijd werkelijk kunnen vervullen, maar ben nu in mijn laatste jaar van de huisartsenopleiding aangekomen.

 

Vóór mijn opleiding geneeskunde heb ik (na een opleiding SPH en de contextuele therapie opleiding) gewerkt met sociaal emotioneel verwaarloosde kinderen en autistische kinderen tussen twee en zes jaar die uit huis geplaatst waren. Vervolgens zette ik dit werk voort binnen de gezinsbegeleiding bij de gezinnen thuis.

 

Ongeveer zeven jaar geleden werd ik gegrepen door het werk van Mieke Mosmuller, een homeopathisch arts die zich toelegt op de antroposofie. Op deze manier kwam ik in aanraking met het werk van Steiner. Na mijn opleiding geneeskunde en in het eerste jaar van mijn huisartsenopleiding heb ik met antroposofische huisartsen gewerkt en ik wil graag de opleiding tot antroposofisch arts gaan volgen.

 

Ik vind de werking van ons immuunsysteem fascinerend, net als de verschillende manieren waarop wij 'vechten tegen' en dan met name de vraag waarom we soms tegen onszelf vechten. Dit uitte zich in mijn opleiding tot keuzevakken in de (kinder)reumatologie. Daarnaast hou ik mij buiten mijn studie en werk samen met Martine Delfos bezig met onderzoek over anorexia nervosa en mogelijke verbindingen met autoimmuniteit.

 

Inmiddels is mijn leven verrijkt met een prachtige dochter en geniet ik in mijn vrije tijd volop van haar. Wat inspirerend en heerlijk om de groeikracht van zo’n jong individu van zo dichtbij te mogen meemaken.