thema avonden CB winter 2016

Het consultatiebureau nodigt u uit voor een introductie avond ouderpraatgroep EN voor een avond oefenen van wikkels en compressen bij het zieke kind

Ouderpraatgroep uitnodiging                                                                                                      

 

Vanuit het consultatiebureau Utrecht wil ik jou (jullie) uitnodigen voor een eerste kennismakingsbijeenkomst met andere ouders die, net als jij, het fijn vinden om te praten over hun kind en over opvoeding. In juni is er ook met veel enthousiasme een groep van start gegaan. Deze avond zal een opstart zijn voor een ouderpraatgroep voor ouders van kinderen tot ongeveer een jaar, waarvan een aantal ook een ouder broertje of zusje heeft. Deze avond kunnen geinteresseerden kennis maken met elkaar en zal ik de eerste aanzet geven. Over vorm en inhoud zal ik wat suggesties geven. Daarna trek ik mij terug. Er kan allerlei lief en leed over de kindjes uitgewisseld worden, naast het samen uitdiepen van een stuk gelezen tekst. En het praten over hoe je ouder-zijn ervaart. Is het alleen maar een roze wolk, of valt hier heel wat op af te dingen? Desgewenst kan ik eens een avond over een bepaald thema komen vertellen.

Het vergt enige inspanning en wakker zijn om boven het nivo van een koffie-praatgroep uit te stijgen, maar op den duur bevalt dat beter.

 

Wees welkom voor deze kennismakingsavond als je serieus de intentie hebt om mee te gaan doen. Het is demotiverend als er te veel mensen zijn met een “komen kijken” houding. Dan kan er niet echt goed gestart worden. Uiteraard moet het wel klikken en ben je vrij om toch niet in te stappen. Graag agenda’s meenemen.

 

Datum:  dinsdag 26 januari

Locatie: Therapeuticum Utrecht,  Dekhuyzenstraat 60

Tijd:      20:00 tot ongeveer 21.30 

Aanmelden: mariablom@hetnet.nl 

Wil je me voor 14 januari per mail laten weten of je alleen/samen komt? Vermeld asjeblieft de naam en geboortedatum van je kind.

         

 

Het zieke kind                        

 

Je kind heeft heerlijk buiten gespeeld en het komt binnen met hoog rode kleur, wil niet eten...

of  al dagen huilerig, je snapt niet wat er aan de hand is, totdat ineens...

Hoe herken je ziek zijn? Koorts, de betekenis van koorts? Hoe kun je er het beste mee omgaan?

De bedoeling is dat je kind BETER wordt: niet meer de oude is, maar een stapje verder is gekomen in zijn/haar ontwikkeling.

 

Deze avond worden achtergronden vanuit antroposofisch perspectief over ziek zijn en ontwikkeling belicht. Praktische tips en handreikingen bij verschillende ziektebeelden worden aangereikt met een greep uit de huisapotheek. We zullen enkele wikkels en compressen oefenen.

 

De avond wordt verzorgd door Mirjam Zonneveld, verpleegkundige uitwendige therapie, samen met Ria Blom

Datum:   maandag15 februari 

Locatie:  Therapeuticum Utrecht

Tijdstip:  19.30-21.30

Kosten:  €12,50 (inclusief het boekje ‘Genezen via de huid’)

Aanmelden: via mail mariablom@hetnet.nl vóór  25 januari