Vertrek Regine Bautz

Na 17 jaar slaat CB-arts Regine Bautz haar vleugels uit

Regine Bautz, sinds 17 jaar onze consultatiebureau arts, legt haar werk januari 2015 neer om zich te gaan richten op ontwikkelingswerk. Ze heeft haar werk met veel plezier en toewijding gedaan en wil nu ruimte scheppen voor iets nieuws in haar leven.

De ouders zijn per brief geïnformeerd over haar vertrek en over de voortgang van ons consultatiebureau.

 

Opvolging

We zijn heel blij dat Veronique van Erp per september 2015 de nieuwe CB-arts zal worden. Veronique is een enthousiaste arts, met vele jaren ervaring in de jeugdgezondheidszorg. Momenteel is zij werkzaam in Amsterdam, deels regulier en deels bij een antroposofisch consultatiebureau. Utrecht zal daar straks bijkomen. Tot die tijd zal Ietje Steenbrink als CB-arts bij ons consultatiebureau werkzaam zijn, ze stelt zich hieronder voor:

 

Ik ben de nieuwe interimdokter, die tot september 2015 de taken van CB-arts Regine Bautz gaat overnemen. Mijn naam is Ietje Steenbrink-Cuppen, ik woon in Sint Anthonis en ben moeder van vijf volwassen kinderen. Via hen ben ik bij de Vrije School en de antroposofie terecht gekomen. Ik heb ruim veertig jaar als regulier jeugdarts gewerkt met kinderen van nul tot vier jaar in de regio Brabant. Na mijn opleiding tot antroposofisch arts heb ik vijftien jaar gewerkt bij een antroposofisch consultatiebureau in Amsterdam. Dat heb ik met veel plezier gedaan en daar heb ik veel inspiratie opgedaan om nu in Utrecht mijn werkzame leven af te sluiten. Ik verheug me erop met Ria Blom samen te werken en jonge kinderen en hun ouders een goede start te geven.

 

Het consultatiebureau in 2015

We zullen voorlopig alleen op donderdag geopend zijn. De maandelijkse dinsdagochtend komt te vervallen. Alleen in de overgangsfase tot aan september zal er af en toe ook een donderdag komen te vervallen, afhankelijk van de vervangingsmogelijkheden van Ietje. Wilt u naar het inloopspreekuur komen? Dan is het raadzaam om de website te raadplegen om zien of het consultatiebureau open is. U kunt ook Ria Blom bellen op haar spreekuur. In principe zal de CB-arts de zorg voor het vaccineren volledig op zich nemen. Dat zal zoveel mogelijk tijdens een bureaubezoek gedaan worden of anders op het inloopspreekuur. Het telefonisch spreekuur van Ria Blom blijft hetzelfde en artsenvragen zal zij doorsluizen naar de arts.

 

We zijn in gesprek met GGD Utrecht over een verdere samenwerking met behoud van onze eigen identiteit. Dit proces vraagt tijd en rijp beraad. Mogelijk betekent dit dat de GGD tegemoet zal komen in de consultkosten en dan zal de ouderbijdrage lager worden. Op dit moment kan daar echter nog niet iets definitiefs over gezegd worden en zal er nog via de eigen ziektekostenverzekeraar gedeclareerd moeten worden. We houden u op de hoogte.

 

Afscheid van Regine

Vrijdag 23 januari willen we op het Therapeuticum feestelijk afscheid van haar nemen. Ouders en kinderen, die ons in de afgelopen 17 jaar bezocht hebben, zijn van 16:00 tot 17:00 uur welkom om haar te komen groeten. Wees welkom, maar voel je tot niets verplicht.

 

Sponsortrektocht

Voordat Regine het ontwikkelingswerk instapt gaat zij eerst ‘stappen’: 'Vanaf 7 maart neem ik deel aan de Himalaya Challenge, een sponsortrektocht voor de organisatie VSO. Het doel is met deze actie geld in te zamelen voor dit goede doel. Wil je mij sponsoren en daarmee VSO ondersteunen, kijk dan op bijgevoegde link: www.justgiving.nl/nl/pages/9971-regine-voor-vso

Hartelijke groeten, Regine'