LSP (Landelijk SchakelPunt): veilig medische gegevens uitwisselen met Spoedpost en apotheek

Landelijk Schakelpunt (LSP): Via deze beveiligde infrastructuur voor de zorg kunt u elektronisch medische gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit kan alleen met uw toestemming, die u ter plaatse wordt gevraagd. Meer informatie leest u in dit bericht.

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven.

Meer informatie vindt u op VolgjeZorg.

 

De toestemming of het weigeren van het doorgeven van uw gegevens bij het Therapeuticum aan andere zorgverleners kunt u regelen via deze website. Via deze link link komt u direct op de website van volgjezorg. Als u via deze route toestemming of weigering verleent/ doorgeeft met behulp van DigID, krijgen wij hiervan een bericht en verwerken wij dit in onze gegevens.