Juliette van Gijsel

Als dochter van een huisarts kreeg ik het huisartsenvak met de paplepel ingegoten en riep ik als driejarig meisje al dat ik dokter wilde worden. Die wens is er altijd gebleven. Door omstandigheden heb ik deze wens pas op latere leeftijd  kunnen vervullen. Nu werk ik al jaren met plezier als huisarts en erg blij in de maatschap van het therapeuticum te kunnen stappen.

 

Ik vind het belangrijk om tijd en ruimte voor patiënten te hebben en in mijn consulten ben ik het liefst samen zoekend naar een juiste vorm om de patiënt aan te zetten tot zelfgenezing. Ik ben momenteel ook bezig met de antroposofische opleiding. Jaren geleden werd ik gegrepen door het werk van Mieke Mosmuller, een homeopathisch arts die zich toelegt op de antroposofie. Zo kwam ik in aanraking met de antroposofie en dit geeft mij nog steeds veel voldoening en broodnodige aanvulling op de reguliere geneeskunde en ook mijn eigen ontwikkeling.

 

Tijdens mijn opleiding had vooral de immunologie mijn aandacht en dan met name de auto-immuniteit. Ik vind de werking van ons immuunsysteem, hoe wij onszelf op allerlei verschillende manieren proberen te beschermen om een zo gezond mogelijk leven te leiden, intrigerend. De auto-immuniteit kreeg daarin een belangrijk plek, tijdens mijn opleiding door de keuzevakken in de (kinder)reumatologie en daarnaast hou ik mij buiten mijn werk samen met Martine Delfos bezig met onderzoek over anorexia nervosa en mogelijke verbindingen met auto-immuniteit daarin.

 

Vóór mijn opleiding geneeskunde heb ik (na een opleiding SPH en de contextuele therapie opleiding) gewerkt met sociaal emotioneel verwaarloosde kinderen en autistische kinderen tussen de 2-6 jaar

die uit huis geplaatst waren. Vervolgens zette ik dit werk voort binnen de gezinsbegeleiding in de gezinnen thuis.

 

Naast mijn werk en opleiding ben ik ook in de eerste plaats moeder en word ik geïnspireerd door de ontwikkeling van mijn dochter.

 

HELP HELPEN

Verzoek alle beschermingsmaterialen IN TE LEVEREN voor verspreiding onder zorgpersoneel.