Juliette van Gijsel

Als dochter van een huisarts kreeg ik het huisartsenvak met de paplepel ingegoten en riep ik als driejarig meisje al dat ik dokter wilde worden. Die wens is er altijd gebleven. Door omstandigheden heb ik deze wens pas op latere leeftijd  kunnen vervullen. Nu werk ik al jaren met plezier als huisarts en erg blij in de maatschap van het therapeuticum te kunnen stappen.

 

Ik vind het belangrijk om tijd en ruimte voor patiënten te hebben en in mijn consulten ben ik het liefst samen zoekend naar een juiste vorm om de patiënt aan te zetten tot zelfgenezing. Ik ben momenteel ook bezig met de antroposofische opleiding. Jaren geleden werd ik gegrepen door het werk van Mieke Mosmuller, een homeopathisch arts die zich toelegt op de antroposofie. Zo kwam ik in aanraking met de antroposofie en dit geeft mij nog steeds veel voldoening en broodnodige aanvulling op de reguliere geneeskunde en ook mijn eigen ontwikkeling.

 

Tijdens mijn opleiding had vooral de immunologie mijn aandacht en dan met name de auto-immuniteit. Ik vind de werking van ons immuunsysteem, hoe wij onszelf op allerlei verschillende manieren proberen te beschermen om een zo gezond mogelijk leven te leiden, intrigerend. De auto-immuniteit kreeg daarin een belangrijk plek, tijdens mijn opleiding door de keuzevakken in de (kinder)reumatologie en daarnaast hou ik mij buiten mijn werk samen met Martine Delfos bezig met onderzoek over anorexia nervosa en mogelijke verbindingen met auto-immuniteit daarin.

 

Vóór mijn opleiding geneeskunde heb ik (na een opleiding SPH en de contextuele therapie opleiding) gewerkt met sociaal emotioneel verwaarloosde kinderen en autistische kinderen tussen de 2-6 jaar

die uit huis geplaatst waren. Vervolgens zette ik dit werk voort binnen de gezinsbegeleiding in de gezinnen thuis.

 

Naast mijn werk en opleiding ben ik ook in de eerste plaats moeder en word ik geïnspireerd door de ontwikkeling van mijn dochter.

 

Ben jij onze nieuwe doktersassistent (e)?

“Life is like a box of chocolate, you never know what you’re gonna get”

Informatie over de griepprik

Vanuit de overheid wordt via huisartsenpraktijken een groep mensen opgeroepen die in aanmerking komt voor een gratis griepprik.

Dokter Loes van de Heuvel neemt afscheid van het Therapeuticum Utrecht

Zoals u waarschijnlijk de afgelopen twee jaar al wel gemerkt zult hebben is dokter Loes van den Heuvel weinig aanwezig geweest afgelopen 2 jaar. Helaas heeft zij fysiek zoveel klachten dat dit niet mogelijk was. Omdat we geen verwachting hebben dat dit op korte termijn gaat veranderen, gaan wij helaas afscheid nemen van haar.

UITBREIDING BEREIKBAARHEID ASSISTENTEN HUISARTSEN

Met ingang van juni 2019 is er uitbreiding van telefonische bereikbaarheid van de assistenten voor de Huisartsen, door assistenten van Care About.

Dokter Casper Post Uiterweer onderscheiden!

Op vrijdagmorgen 26 april jongstleden stapte Casper de deur uit om college te gaan geven aan tweede jaar studenten medicijnen. Voor de deur vingen zijn vijf kinderen hem echter op met de mededeling, dat ze voor een prachtig concert in de stadsschouwburg kaartjes hadden geregeld en dat alles met de faculteit was geregeld. Eenmaal daar aangekomen kreeg Casper bij de ontvangst met koffie en gebak een vermoeden, dat het toch om iets heel anders ging...

Bericht naar aanleiding van de vaccinatiecampagne Meningokokken ACWY

Wij krijgen momenteel veel vragen over het Meningokokken W vaccin. Graag willen we u wat meer informeren.