Thijs Schiphorst

Na een studie bedrijfskunde heb ik eerst 10 jaar als organisatieadviseur, projectleider en adjunct-directeur bij de gemeente Rotterdam gewerkt. Daarna ben ik gestart bij een organisatieadviesbureau in Amsterdam. Sinds 2000 ben ik als zzp-er organisatieadviseur en interimmanager.

 

Nieuwsgierigheid is de rode draad in mijn leven. Ik ben altijd benieuwd naar wat mensen aan het doen zijn, wat hen motiveert en hoe ze met collega’s samenwerken. Als adviseur of interimmanager ben je in de positie om daarover vragen te stellen. Fijn is ook, dat de meeste mensen er graag over praten. Zowel bij overheidsorganisaties als bedrijven kom ik graag, als er wat aan de hand is of als er een bijzondere klus geklaard moet worden.

 

Zo ook bij het Therapeuticum Utrecht. In de samenwerking tussen dokters, therapeuten, assistentes en praktijkondersteuners vervul ik een coördinerende rol. Ook de vrijwilligers, die de stichting Beheer Therapeuticum Utrecht besturen en de huisbaas van de TU zijn, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met de medewerkers van het therapeuticum; hierin vervul ik de rol van coördinator.

 

Aangezien het samenwerkingsverband zich naar buiten toe als een therapeuticum presenteert, wordt er op vele fronten samengewerkt. Dat betekent voor mijn werk, dat ik betrokken ben bij het bewaken van de missie en visie van het therapeuticum, het verdelen van de verschillende mandaten, werven van nieuwe collega’s, onderhoud van het pand, ophalen van de huren, overleg met de gemeente, optreden als klachtenfunctionaris, opstellen van begrotingen, bewaken van de uitgaven en opstellen van jaarverslagen en het verzorgen van de onderlinge afstemming en samenwerking. Veelsoortig en afwisselend werk, inspirerend om te zien met hoeveel inzet en passie deze zorgverleners samen werken.

 

Op de dinsdagen ben ik meestal op het therapeuticum aanwezig.

 

Stilte wandelingen

BEN JE JONGVOLWASSEN EN WIL JE MEER CONTACT MET JEZELF, VERTROUWEN EN VERBINDING? DAN BEN JE VAN HARTE WELKOM BIJ ONZE BEGELEIDE WANDELINGEN IN DE NATUUR! We richten ons op het versterken van het contact met jezelf, vertrouwen en verbinding; de natuur is hierbij een bron van hulp. Dit brengen we direct in de praktijk door te starten met wat fysieke oefeningen om meer in je lijf te komen, vervolgens in stilte te lopen met je zintuigen 'aan' om je bewust te zijn van je omgeving en wat er zo in de stilte in je opkomt. Na afloop is er gelegenheid om in een veilige setting je ervaring met elkaar te delen. Dat doen we met een kleine groep in Amelisweerd, bij Utrecht. Het is vrije instroom, dus geen vaste groep.

Engelstalige variant van thuisarts.nl reliable information about common complaints at www.GPinfo.nl

www.thuisarts.nl heeft nu ook een engelstalige variant: www.GPinfo.nl