Thijs Schiphorst

Na een studie bedrijfskunde heb ik eerst 10 jaar als organisatieadviseur, projectleider en adjunct-directeur bij de gemeente Rotterdam gewerkt. Daarna ben ik gestart bij een organisatieadviesbureau in Amsterdam. Sinds 2000 ben ik als zzp-er organisatieadviseur en interimmanager.

 

Nieuwsgierigheid is de rode draad in mijn leven. Ik ben altijd benieuwd naar wat mensen aan het doen zijn, wat hen motiveert en hoe ze met collega’s samenwerken. Als adviseur of interimmanager ben je in de positie om daarover vragen te stellen. Fijn is ook, dat de meeste mensen er graag over praten. Zowel bij overheidsorganisaties als bedrijven kom ik graag, als er wat aan de hand is of als er een bijzondere klus geklaard moet worden.

 

Zo ook bij het Therapeuticum Utrecht. In de samenwerking tussen dokters, therapeuten, assistentes en praktijkondersteuners vervul ik een coördinerende rol. Ook de vrijwilligers, die de stichting Beheer Therapeuticum Utrecht besturen en de huisbaas van de TU zijn, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met de medewerkers van het therapeuticum; hierin vervul ik de rol van coördinator.

 

Aangezien het samenwerkingsverband zich naar buiten toe als een therapeuticum presenteert, wordt er op vele fronten samengewerkt. Dat betekent voor mijn werk, dat ik betrokken ben bij het bewaken van de missie en visie van het therapeuticum, het verdelen van de verschillende mandaten, werven van nieuwe collega’s, onderhoud van het pand, ophalen van de huren, overleg met de gemeente, optreden als klachtenfunctionaris, opstellen van begrotingen, bewaken van de uitgaven en opstellen van jaarverslagen en het verzorgen van de onderlinge afstemming en samenwerking. Veelsoortig en afwisselend werk, inspirerend om te zien met hoeveel inzet en passie deze zorgverleners samen werken.

 

Op de dinsdagen ben ik meestal op het therapeuticum aanwezig.

 

Pikt uw kind elke verkoudheid mee? heeft het regelmatig oorontsteking?

Doe dan mee met ons zorgprogramma en krijg advies over een behandeling op maat. De vitaliteit van uw kind wordt hiermee zo ondersteund dat het deze verkoudheden beter zelf kan oplossen. Wist u dat elk kind iedere winter in aanraking komt met 5 verkoudheden? Het ene kind snottert een keer en het is over; de ander zit wekenlang vol, blijft maar kwakkelen en snuiten of ontwikkelt de ene oorontsteking na de ander.

Workshop werken aan de tastzin start op 5 november 2022

Op zaterdag 5 november is er een workshop met pastel werken.

Engelstalige variant van thuisarts.nl reliable information about common complaints at www.GPinfo.nl

www.thuisarts.nl heeft nu ook een engelstalige variant: www.GPinfo.nl

HOESTEN OF VERKOUDEN

U kunt hier zelf iets aan doen: Olieborst wikkel ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Tegenwicht - aanvullende adviezen in tijden van het Coronavirus

Vanuit het Therapeuticum Utrecht werken we uiteraard ook mee om het coronavirus vertraagd te verspreiden. Onze fysieke contact momenten vinden alleen doorgang daar waar het noodzakelijk is.

Vijf instructiefilms voor verschillende uitwendige behandelingen zijn te zien

Stel je voor je bent op vakantie aan het strand lekker zonnetje, frisse wind en dan ineens een flinke plensbui. Lekker verfrissend, maar het was toch teveel voor je oor: oorpijn! Kijk bij het uienoorkompres hoe de ui hier uitkomst kan bieden.