Cursussen

Onderstaande cursussen worden gedurende het hele jaar aangeboden, het actuele aanbod kunt u vinden via onze nieuwspagina.

 

Biografisch werken, portrettekenen

We verdiepen ons in de verschillende levensfasen d.m.v. het werken met houtskool/pastel of ‘nat in nat’ schilderen we ons eigen leven.

Kosten: € 275,- p.p. incl. materiaal

Klein groepje/vrienden of echtparen.

 

Innerlijke verdieping ‘Basisbehoeften’

Een cursus die innerlijke verdieping geeft. N.a.v. de vijf basisbehoeften: plaats, voeding, steun, bescherming en begrenzing. In gesprek komen met uzelf over het verleden, vroege jeugd en heden. Het innerlijke kind opnieuw beleven. Deze basisbehoeften geven de essentiële voorwaarden waaraan de fundering van de persoonlijkheid moet worden voldaan. Op zoek naar het ‘innerlijke’ kind.

Start: 8 maart 2019 (15.30-17.00 uur) 5 x om de week.

Kosten: € 140,- p.p. incl. materiaal, min. 6 personen.
 

Meer energie uit jezelf

Stilstaan door korte meditatie jezelf verbinden met de ‘vergeten’ levensgebieden. Deze gebieden aanspreken d.m.v. schilderen (‘nat in nat’) werken met houtskool en pastelkrijt en aan het eind van de cursus boetseren. Zo krijgt u langzamerhand meer grip op het leven en krijgt u antwoord op vragen zoals Wie ben ik? of Wie wil ik zijn? Wat zijn mijn gedragspatronen? Kortom u eigen authenticiteit leren kennen, uzelf mogen zijn. Waardoor meer energie vrijkomt.                                                                                      

Kosten: € 275,- p.p. per cursus, min. 6 personen.

 

Kunstgroep rouwverwerking

N.a.v. het verhaal ‘De geheime tuin’ d.m.v. schilderen, pastelkrijt of houtskool. Boetseren hoort ook tot de mogelijkheden. Hoe gaan we om met diverse vormen van rouw, het overlijden van een dierbare of scheiding of verlies van een baan. Ieder mens doet dit op zijn eigen manier, toch is er soms een rode draad die ons in rouw met elkaar verbindt. Samen delen vanuit eigen ervaring.

Start: 17 januari 2019 (16.00-17.00 uur) 7 x om de week.

Kosten: per keer € 20,- p.p. (contante betaling) min. 6 personen.

 

Workshop 'Omgaan met angst'

Angst een groot thema in deze tijd;  prikkels van buitenaf komen vaak snel binnen. Om tot jezelf te komen kan Kunst als therapie enorm helpen. Door de concentratieboog te vergroten. Het is een workshop op zoek naar de onderliggende emoties van angst.

Start: 24 januari 2019 (16.00-17.00 uur) 7 x om de week. Elke week instappen mogelijk.     

Kosten: per keer € 20,-. p.p. (contante betaling).

 

Vormtekenen of vorm boetseren

Het praktisch oefenen van vele vormen. Door dagelijks oefening wordt het vermogen versterkt om helder te denken, sterk te worden in het gevoelsleven en de wil te beheersen.

Individueel of in een groepje i.o.

 

Vergoedingen via zorgverzekering mogelijk.

Opgave/inlichtingen alle cursussen:

Josée Niekus via j.niekus@kpnplanet.nl of telefonisch op 030-2759502 of 06-22927119.