Ervaring uitwendige therapie

Geschreven door een cliënt na een serie verpleegkundige uitwendige behandelingen, ritmische inwrijvingen volgens Wegman/Hauschka

'Toch gegaan en ik was verrast door de effecten.
De behandelingen waren een mooi proces om bewust te worden van mijn onrust en hoe ik mijzelf weer in balans kan krijgen.
Het fysieke ervaren en de fijne begeleiding hielpen daarbij. Dank daarvoor.’

 

Mijn ervaring bij de inwrijvingen met etherische oliën: 

"Ik kan het mij nu bijna niet meer voorstellen. Nog niet zo lang geleden kon ik mijn ziekte en mijn eigenheid nauwelijks uit elkaar houden; ik liet me opzuigen in de overrompelende fysieke pijn. En dat waren dan nog maar 'bijwerkingen'... De aandachtvolle warme handen, afgestemd en onverstoorbaar ritmisch bewegend, hielpen mij mezelf hervinden. Stevig en zacht tegelijk, respectvol de grens van mijn gespannen spieren aanvoelend. Ik liet mij erin meenemen, ervoer mijn lichaam zoals het is en kon wegdromen in een eigen binnenwereld. Ik voel me weer voldoende vitaal en leef met deze ziekte, laat me er niet meer door leven."

Maarten

 

 

Deze viltbloem met een prachtig hart kregen we van iemand die een serie verpleegkundige, ritmische inwrijvingen volgens Wegman-Hauschka, kort gezegt totaalinwrijving, onderging.

Het geeft een beeld van wat een totaalinwrijving voor iemand kan betekenen, iets wat we vaker terug horen:

 

‘Door de behandelingen kon ik mij weer openen en kwam ik bij de kern.’
‘Ik voel me weer één geheel, alles werkt weer met elkaar samen.’

 

Dit algemene beeld maken we specifiek met behulp van een van de vele soorten olie.